Ντέρμπι περίμεναν οι φίλοι του NCAA, αλλά τα δύο πιο αμφίρροπα παιχνίδια της χθεσινής βραδιάς εξελίχθηκαν σε παραστάσεις για έναν ρόλο αφού οι γηπεδούχοι ήταν… καταιγιστικοί.

Οι Florida Gators επικράτησαν με χαρακτηριστική άνεση των Kentucky Wildcats (69-52) αποδεικνύοντας πως τη φετινή σεζόν είναι έτοιμοι για μεγάλα πράγματα. Η ομάδα του Μπίλι Ντόνοβαν πήρε κεφάλι στο σκορ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και σουτάροντας με πολύ καλά ποσοστά από την περιφέρεια (42.9%) δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στη νίκη. Εξάλλου, ο επιθετικός πλουραλισμός των γηπεδούχων ήταν αρκετός για να τους δώσει τη νίκη επί των πρωταθλητών, τα αστέρια των οποίων κινήθηκαν σε “ρηχά νερά”.

Εξίσου… επιβλητική ήταν η νίκη του Michigan State επί του Michigan στον… “εμφύλιο” της βραδιάς. Η ομάδα του Τομ Άιζο πήρε τη νίκη με 75-52 δείχνοντας ποιος είναι το… αφεντικό. Οι “Spartans” ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι της αναμέτρησης καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα και έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Γκάρι Χάρις (17π.) έφτασαν με χαρακτηριστική άνεση στην τελική επικράτηση. Στην αντίπερα όχθη, ξεχώρισε ο Τρόι Μπερκ που σημείωσε 18π..