Είναι αδιαμφισβήτητα ο κορυφαίος παίκτης του NCAA αυτή τη στιγμή. Οδήγησε το Michigan στον τελικό της March Madness για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια και βλέπει το όνομά του να φιγουράρει στις προβλέψεις των ειδικών για το Νο1 του προσεχούς Ντραφτ του ΝΒΑ.

Όλα βαίνουν… εξαιρετικά για τον Trey Burke, ο οποίος, αν και διανύει τη δεύτερη χρονιά του στο κολέγιο, έχει αποδείξει πως μπορεί άμεσα να αποτελέσει παίκτη πρώτης γραμμής στον “μαγικό κόσμο”. Κι αν τα βραβεία που πήρε τις προηγούμενες ημέρες αποτέλεσαν ένα… δείγμα της αναγνώρισης που έχει από τους γνώστες του NCAA, η ανάδειξή του σε κορυφαίο παίκτη της χρονιάς και η κατάκτηση του τίτλου “Naismith College Player of the Year” αποτελούν την ύψιστη διάκριση.

Ο κόμπο γκαρντ των “Wolverines” αφού πρώτα κέρδισε τα βραβεία “John Wooden” και “Associated Press Player of the Year“, τιμήθηκε χθες το βράδυ με τον τίτλο του καλύτερου παίκτη της χρονιάς μετά από ψηφοφορία που πραγματοποίησε το Atlanta Tipoff Club. Πρόκειται για την πρώτη φορά που παίκτης του Michigan κατακτά τη συγκεκριμένη ατομική διάκριση, ενώ ο Trey Burke προσθέτει το όνομά του σε μία μακρά λίστα γεμάτη αστέρες του παρελθόντος (και όχι μόνο) στο NCAA, όπως οι Bill Walton, Michael Jordan, Kevin Durant, αλλά και ο περσινός νικητής Anthony Davis.

Ο προπονητής του στους “Wolverines“, John Beilein, έσταξε… μέλι με δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της απονομής του βραβείου: “Ο Trey είναι ένας ανιδιοτελής παίκτης που δουλεύει σκληρά για να κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους. Έχει παρουσιάσει μεγάλα δείγματα ηγετικών χαρακτηριστικών και έχει παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο κάθε παιχνίδι. Είναι χαρά για κάθε προπονητή να έχει τον Trey στη διάθεσή του και είμαστε τυχεροί που τον έχουμε στη διάθεσή μας”.

Το μόνο που μένει, πλέον, στον sophomore γκαρντ των “Wolverines” είναι να οδηγήσει την ομάδα του στην κατάκτηση του πολυπόθητου τίτλου και να προσθέσει ακόμα μία διάκριση στο παλμαρέ του τη φετινή σεζόν…