Το 2013 δεν αποδεικνύεται… γούρικο μέχρις στιγμής για το Texas, το οποίο χθες υπέστη την τέταρτη του ήττα για τη νέα χρονιά. Οι Longhorns “λύγισαν” στην έδρα του Oklahoma με 73-67, κυρίως επειδή ο Ρομέρο Όσμπι έκανε… όργια στο παρκέ σκοράροντας 29π. και μαζεύοντας 8ριμπ.. Έτσι, οι 25π. που σημείωσε ο Σέλντον ΜακΛέλαν για λογαριασμό των Longhorns, αλλά και η νέα πολύ καλή εμφάνιση του Ιωάννη Παπαπέτρου (12π.-4ριμπ.) πήγαν… στράφι για το Texas, το οποίο δείχνει να μένει από δυνάμεις στο πιο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος.

Τα… “κλειδιά” του Syracuse φαίνεται πως έχει πάρει ο Μάικλ Κάρτερ – Ουίλιαμς, ο οποίος μετά την ηγετική του εμφάνιση στο “διπλό” επί του Lousville, απέδειξε σε ακόμα ένα παιχνίδι των “Orange” γιατί αποτελεί έναν από τους καλύτερους παίκτες του NCAA. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν αυτός που με 16π.-5ριμπ.-7ασ. οδήγησε την ομάδα του Τζιμ Μπόεχαϊμ στη νίκη επί του Cincinnati με 57-55. Για να τα καταφέρουν, όμως, οι “Orange” χρειάστηκαν το εύστοχο σουτ του Σι Τζέι Φέαρ (13π.-6ριμπ.) 15.5’’ πριν το τέλος, το οποίο “έγραψε” το τελικό σκορ.

Τέλος, τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσε το Baylor στην αναμέτρηση με το Oklahoma State. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 64-54 “πατώντας το γκάζι” στο δεύτερο ημίχρονο, οπότε και με όπλο τον επιθετικό τους πλουραλισμό πήραν διψήφιο προβάδισμα. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Πιέρ Τζάκσον που πέτυχε 18π., ενώ από πλευράς Oklahoma State ο ΛεΜπράιαν Νας σκόραρε 24π..