Γεμάτη ντέρμπι και… συγκινήσεις ήταν η χθεσινή βραδιά στο NCAA καθώς τα ντέρμπι πάσης φύσεως έκαναν τους φίλους του κολεγιακού πρωταθλήματος να… ξενυχτήσουν. Στη μεγαλύτερη και πιο αμφίρροπη, ίσως, χθεσινοβραδινή αναμέτρηση, το Arizona μπορεί βρέθηκε πίσω στο σκορ με έξι πόντους (58-64) τρία λεπτά πριν το τέλος απέναντι στη Florida, αλλά πραγματοποιώντας ένα εντυπωσιακό comeback πήρε, εν τέλει, τη νίκη με 65-64 χάρη σε εύστοχο δίποντο του Μάρκ Λάιονς (14π.) 7.1” πριν τη λήξη. Έτσι, διατήρησε το αήττητο του στο φετινό πρωτάθλημα, εν αντιθέσει με τους Gators, οι οποίοι γνώρισαν την πρώτη τους ήττα.

Εντυπωσιακή εξέλιξη είχε και ο… “εμφύλιος” ανάμεσα στο East Carolina και το North Carolina, με τους δεύτερους να πανηγυρίζουν στο τέλος μία μεγάλη νίκη με 93-87. Οι Tar Heels απέκτησαν προβάδισμα ασφαλείας από το πρώτο ημίχρονο, αλλά η αντεπίθεση των φιλοξενούμενων στην επανάληψη έκανε το παιχνίδι ντέρμπι. Η εντυπωσιακή εμφάνιση του Τζέιμς Μάικλ ΜακΑντού (18π.) και το νταμπλ νταμπλ (12π.-10ασ.) του Ντέξτερ Στρίκλαντ έγειραν, όμως, την πλάστιγγα υπέρ του North Carolina.

Μεγάλο “διπλό” επί του Indiana πήρε το Butler (88-86) χάρη στο καλάθι του Άλεξ Μπάρλοου 2.1” πριν το τη λήξη της παράτασης. Οι Bulldogs υποχρέωσαν, έτσι, το Νο1 της βαθμολογίας στην πρώτη του φετινή ήττα, και μάλιστα μέσα στο σπίτι του, σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από τη μαχητικότητα των δύο ομάδων καθώς, επίσης, και από τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας που είχαν στα σουτ τριών πόντων.

Εμφατική εντός έδρας νίκη πανηγύρισε και το Louisville που άλωσε την έδρα του Memphis με 87-78, έχοντας ως ηγέτη τον Τσέιν Μπεχάναν, που σκόραρε 22π., ενώ, τέλος, το Texas του “δικού μας” Ιωάννη Παπαπέτρου επιβλήθηκε εντός έδρας του Texas State με 75-63, με τον Έλληνα γκαρντ/φόργουορντ να έχει 2π. και 2ριμπ. σε 12 λεπτά συμμετοχής.