Είναι δεδομένο πλέον: Όταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου παίζει καλά, το Texas κερδίζει!
Ο “Papi” ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι το “Α” και το “Ω” στη λειτουργία των “Longhorns” καθώς με τους 15π. (με 4/8 τρίποντα!) που σημείωσε τούς οδήγησε στη νίκη απέναντι στο TCU. Ο Έλληνας γκαρντ/φόργουορντ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, ενώ τον ακολούθησαν οι Κόνορ Λάμερτ (13π.) και Μάικ Καμπόνγκο (12π.).

Σε μία μονομαχία, την οποία κάλλιστα μπορεί να δούμε στο Φάιναλ Φορ της March Madness, το Indiana άλωσε την έδρα του Michigan State με 72-68. Οι “Hoosiers” μπορεί να βρέθηκαν στο -4 (63-67) ενάμιση λεπτό πριν το φινάλε, αλλά χάρη στο “ξέσπασμα” των Κρίστιαν Ουότφορντ (12π.) και Βίκτορ Ολαντίπο (19π.-9ριμπ.) έκανε την ανατροπή παραμένοντας στην κορυφή του bracket.

Ακόμα ένα “κλειστό” παιχνίδι κατέληξε στο Miami (FL). Οι “Hurricanes” δυσκολεύτηκαν περισσότερο απ ότι αναμενόταν από το Virginia, αλλά έσωσαν την παρτίδα κυρίως γιατί ήταν εύστοχοι από τη “γραμμή της φιλανθρωπίας” στα τελευταία δύο λεπτά της αναμέτρησης. Έτσι, το τελικό 54-50 διατήρησε το Miami (FL) στη δεύτερη θέση και μαζί σε θέση… ισχύος για ένα καλό πλασάρισμα στη March Madness.

Τέλος στο σερί των τριών συνεχόμενων νικών του Florida έβαλε το Missouri (63-60). Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την κυριαρχία τους στον τομέα των ριμπάουντ (40 έναντι 28) και με τον Λόρενς Μπόουερς να πετυχαίνει νταμπλ νταμπλ (17π.-10ριμπ.) πέτυχαν μία σημαντική νίκη στην προσπάθειά τους για πρόκριση στην τελική φάση του NCAA.