Οι ομάδες του NCAA μπαίνουν σιγά σιγά στην τελική ευθεία πριν την έναρξη της March Madness, με τα φαβορί να αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία πως δεν πρόκειται να “χαριστούν” σε κανέναν αφού το όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στο bracket αποτελεί τον αυτοσκοπό.

Το Indiana δεν είχε όρεξη για… αστεία απέναντι στο Penn State, το οποίο και διέσυρε εντός έδρας με 73-49. Οι “Hoosiers” πήραν διαφορά ασφαλείας από το πρώτο ημίχρονο και με τον Τομ Κριν να μοιράζει το χρόνο συμμετοχής μεταξύ των παικτών του έφτασαν με άνεση στην τελική επικράτηση.

Επιβλητικό ήταν και το Florida κόντρα στο Georgia. Η ομάδα του Μπίλι Ντόνοβαν πήρε τη νίκη με 64-47, κυρίως γιατί “πάτησε το γκάζι” στο δεύτερο ημίχρονο. Πρώτος σκόρερ για τους “Gators” ήταν ο Σκότι Ουίλμπεκιν (17π.), ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Ουίλ Γιεγκέτε, ο οποίος “άγγιξε” το νταμπλ νταμπλ (7π.-11ριμπ.).

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, το North Carolina πήρε την εντός έδρας νίκη απέναντι στο Georgia Tech. Οι “Tar Heels” έπαιξαν όσο έπρεπε και έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Ρέτζι Μπούλοκ (17π.) έφτασαν με σχετική άνεση στην τελική επικράτηση.

Αυτοί που, όμως, δεν ένιωσαν και τόσο… άνετα χθες το βράδυ ήταν οι “Blue Devils”. Το Duke διασύρθηκε εκτός έδρας από το Miami (FL) με 90-63, στην χειρότερη φετινή του εμφάνιση. Η ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι ήταν απογοητευτικοί στο πρώτο ημίχρονο (42-19 στο 20′) με αποτέλεσμα να μην μπορέσει στην επανάληψη να διεκδικήσει τη νίκη.