Η πικρία των παικτών του Κεντάκι για την -πρώτη στη σεζόν, αλλά καθοριστική- ήττα στον ημιτελικό του φάιναλ-φορ του NCAA από το Ουισκόνσιν προκάλεσε πολλά νεύρα. Αλλά και απολογίες. Ο Άντριου Χάρισον δεν είχε όρεξη για πολλές κουβέντες στην συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης και παρά το γεγονός ότι μία ερώτηση δεν απευθυνόταν σε εκείνον, ξέφυγε από τα όρια. Ο γκαρντ των Wildcats άκουσε έναν δημοσιογράφο να ρωτά τον Καρλ-Άντονι Τάουνς για το πόσο δύσκολο είναι να μαρκάρεις τον σέντερ των Badgers, Φρανκ Καμίνσκι και ψιθύρισε… «γ..α αυτόν τον νέγρο». Τα μικρόφωνα «συνέλαβαν» την απρεπή ατάκα του Χάρισον, που φυσικά προκάλεσε αντιδράσεις.

Ο ίδιος ο νεαρός, πάντως, ζήτησε άμεσα συγγνώμη τόσο από τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. όσο και από τον Καμίνσκι. Αναφέροντας πως «όταν συνειδητοποίησα πώς μπορεί να ακουστεί αυτό, κάλεσα αμέσως τον Φρανκ και του ζήτησα συγγνώμη. Θέλησα να του ξεκαθαρίσω ότι δεν ήθελα να ακουστώ προσβλητικός απέναντί του». Ο Χάρισον πρόσθεσε ότι «μιλήσαμε πολύ καλά και του ευχήθηκα και καλή επιτυχία για τον τελικό της Δευτέρας», καταλήγοντας ότι «θέλω να απολογηθώ από όλους για την ”φτωχή” επιλογή λέξεων, για έναν παίκτη που γνωρίζω και σέβομαι». Η διοίκηση του Κεντάκι, ωστόσο, τόνισε μέσω εκπροσώπου του πανεπιστημίου ότι θα ερευνήσει το θέμα και θα το σχολιάσει αφού μιλήσει με τον μαθητή-παίκτη της, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τιμωρίας του

Στο μεταξύ, η αποτυχία των Wildcats να διευρύνουν το αήττητο σερί τους και να προκριθούν στον τελικό προκάλεσε και την οργή ορισμένων οπαδών τους. Περίπου 1.500 φαν του Κεντάκι βγήκαν στους δρόμους του Λέξινγκτον μετά τον ημιτελικό με το Ουισκόνσιν και αφού έσπασαν εκατοντάδες μπουκάλια, έστησαν και μικρές εστίες φωτιάς… Η τοπική αστυνομία, πάντως, κατόρθωσε να διαλύσει το πλήθος και ανακοίνωσε μάλιστα πως προχώρησε στην σύλληψη 30 ατόμων. Οι αρχές βρίσκονταν σε ετοιμότητα, καθώς περίμεναν ταραχές ακόμη και σε περίπτωση νίκης της ομάδας του κόουτς Καλιπάρι.