Με όσα παρατηρούμε να συμβαίνουν στη δική μας χώρα, όσα εκπληκτικά διαδραματίζονται σε άλλες χώρες, στο πλαίσιο αθλητικών διοργανώσεων, μάλλον αποτελούν πράγματα που αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε καν να… συλλάβουμε ως ιδέες. Και να σκεφτούμε, ότι γι’ αυτούς αποτελούν παράδοση!

Ξεκινήσαμε από τους εορτασμούς του Copa Del Rey, αλλά αυτό που συμβαίνει στο Μέριλαντ, δεν έχει προηγούμενο! Λίγο πριν το ημίχρονο του αγώνα, μεταξύ της κολλεγιακής ομάδας και του Ουισκόνσιν, στο Xfinity Center επικρατούσε οχλαγωγία, αλλά μάλλον διαφορετική από τη δική μας. Πρόκειται για το λεγόμενο Flash Mob, και με το σκορ στο 27-20, περίπου τρία λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου εικοσαλέπτου, η μασκότ των Τέραπινς έδωσε στο τάιμ-άουτ το σύνθημα και… η εκτέλεση της χορογραφίας ξεκίνησε.

Με την ανάλογη μουσική υπόκρουση, αρχικά ένα μέρος του κοινού σήκωσε τα χέρια ψηλά, με μερικές μικρότερες ομάδες να κάνουν τη δική τους χορογραφία. Λίγο αργότερα, όλο το στάδιο έγινε… χρυσό από το «κύμα» που έκαναν, όσοι παρευρέθησαν. Όλοι έγιναν ένα, χορεύοντας στους ρυθμούς των τραγουδιών που ακούγονταν, και διασκεδάζοντας χωρίς να σταματούν.

Λίγο αργότερα, μάλιστα, οι Τερπς κατάφεραν να διατηρήσουν μέχρι τέλους το προβάδισμά τους, παίρνοντας την νίκη με το τελικό 59-53. Αυτό το σκορ, όμως, μένει μάλλον απλά στην ιστορία του κολλεγιακού πρωταθλήματος, καθώς το αξιοθαύμαστο γεγονός, που θα θυμούνται άπαντες, όσοι το παρακολούθησαν, είναι η εικόνα που άφησαν οι μαθητές του κολλεγίου του Μέριλαντ, με το απίστευτο Flash Mob τους.

Ίσως, μία ευκαιρία να θυμηθούμε πως ο αθλητισμός προσφέρει πάνω απ’ όλα χαρά και διασκέδαση, σε μία χώρα, όπου μοιάζει ταυτόχρονα με… ευλογία! Κάτι τέτοιο αποδεικνύει, το γεγονός ότι το Μέριλαντ κάνει αυτήν την εκδήλωση, μία φορά κάθε χρόνο, με πρώτη να είναι απέναντι στο Ντιουκ το 2013, όταν είχε αναχθεί σε μόδα παγκοσμίως, το Harlem Shake. Το 2014, είχε γίνει με αντίπαλο το Σίρακιους.