Του Γιώργου Αδαμόπουλου
13/01/2012 (18:17)

Περιμένοντας το πανεπιστήμιο Βιρτζίνια στο (αφιλόξενο) “σπίτι” του, το Ντιούκ δεν απασχολήθηκε για πολύ με το σερί των 12 νικών των αντιπάλων στη σεζόν. Αλλά οι “Blue Devils” του κόουτς Μάικ Σιζέφσκι αποφάσισαν, έστω και δύσκολα, να διευρύνουν ένα δικό τους σερί. Οι “Διάβολοι” επιβλήθηκαν 61-58 τα ξημερώματα της Παρασκευής (13/1) και φτάνοντας σε ρεκόρ 14-2 στη χρονιά, πέτυχαν την… 44η συνεχόμενη νίκη τους στο “Cameron Indoor Stadium”!!!

Παράλληλα, αυτή ήταν η 19η διαδοχική εντός έδρας με ομάδα της περιφέρειας ACC και η 15η σερί επιτυχία εναντίον του Βιρτζίνια!

Μάλιστα, η τελευταία νίκη των “Cavaliers” του Βιρτζίνια επί του Ντιούκ εκτός έδρας ήταν το 1995, σε ένα παιχνίδι που ο Σιζέφσκι δεν κοουτσάρισε, λόγω μίας επέμβασης στην μέση του. Το συμπέρασμα του “Coach-K” (σ.σ.: το όνομά του γράφεται Kryzezwski) ήταν πως “μπορούμε να παίξουμε και άμυνα”!

Κυρίως γιατί οι παίκτες του περιόρισαν τον Μάικ Σκοτ (23π.) των φιλοξενούμενων σε 3/9 σουτ στο δεύτερο ημίχρονο, αν και μέχρι την ανάπαυλα είχε πετύχει 17π., με 7/10 σουτ! Πρώτος σκόρερ για το Ντιούκ ήταν ο Μέισον Πλάμλι με 12π., ενώ ο Όστιν Ρίβερς, γιος του τεχνικού των Σέλτικς, Ντοκ Ρίβερς, είχε 11π..