Toυ Γιώργου Αδαμόπουλου
30/03/2012 (15:21)

Ο Ντον Νέλσονμαρτύρησε” το μυστικό της επιλογής του στο Hall Of Fame, που θα ανακοινωθεί επισήμως την Δευτέρα (02/04), στο περιθώριο του τελικού του NCAA στη Νέα Ορλεάνη. Όμως ένας άλλος υποψήφιος έμαθε νωρίτερα πιο μελαγχολικά μαντάτα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του δικτύου ESPN, ο κόουτς του πανεπιστημίου Λούιβιλ, Ρικ Πιτίνο, που μετέχει στο φάιναλ φορ του κολεγιακού πρωταθλήματος, δεν θα είναι ανάμεσα σε αυτούς που θα λάβουν την μέγιστη τιμής της εισαγωγής στο “μουσείο” του μπάσκετ και κάποιος από το περιβάλλον του αποκάλυψε πως “ο Ρικ είναι απογοητευμένος, γιατί πίστευε πως φέτος έχει πιθανότητες”…

Ο Πιτίνο πέρασε μεν από το ΝΒΑ (Νικς, Σέλτικς), ωστόσο πέτυχε περισσότερο στο NCAA, καθώς το 1996 οδήγησε το Κεντάκι στον τίτλο! Ενώ η φετινή θα είναι η 6η συμμετοχή του σε φάιναλ-φορ, έχοντας συμμετάσχει σε ημιτελικό με το Πρόβιντενς και είναι ο μοναδικός τεχνικός στην ιστορία που έχε φτάσει ως την 4αδα με 3 διαφορετικά πανεπιστήμια!

Ο Νέλσον αποκάλυψε πως θα επιλεγεί, ο Πιτίνο έμαθε ανεπίσημα πως θα μείνει εκτός και μεγαλώνει η αγωνία για τους υπόλοιπους 10 υποψήφιους… Οι Μπερνάρντ Κινγκ και Ρέτζι Μίλερ, παλαίμαχοι σκόρερ των Νικς και Πέισερς αντίστοιχα, φέρονται να έχουν μεγάλες πιθανότητες, όπως και ο Ραλφ Σάμπσον, παλαίμαχος σέντερ των Ρόκετς.

Σε αντίθεση με τον άλλοτε κόουτς των Μπουλς, Μαβς, Ντικ Μότα, τον επίσης παλαίμαχο προπονητή των Σέλτικς, Ρόκετς και Νετς, Μπιλ Φιτς και τον Τζαμάαλ Ουίλκς. Ενώ μοιρασμένες φαίνονται οι πιθανότητες για τον παλαίμαχο γκαρντ των Σίξερς και νυν ασίσταντ κόουτς των Θάντερ, Μορίς Τσικς.