Κάθε ελπίδα για πρόκριση στη March Madness έχασε χθες το βράδυ το Texas. Η ομάδα του Ιωάννη Παπαπέτρου (5π.-5ριμπ.) ηττήθηκε στα προημιτελικά της Big 12 με 66-49 από το Kansas State και αποκλείστηκε από την τελική φάση του NCAA. Οι “Longhorns” το πάλεψαν για ένα ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη η υπεροχή των γηπεδούχων έγινε… αισθητή με αποτέλεσμα η νίκη – πρόκριση να καταλήξει στα χέρια τους.

Την πρόκριση για τα προημιτελικά της περιφέρειας πήρε το Kansas επικρατώντας εύκολα του Texas Tech με 91-63. Οι “Jayhawks” δυσκολεύτηκαν για ένα ημίχρονο, αφού στο δεύτερο μισό του αγώνα “πάτησαν το γκάζι” και έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Μπεν ΜακΛέμορ (24π.) έφτασαν στην τελική επικράτηση.

Εξίσου εύκολο έργο είχε το Louisville απέναντι στο Villanova για τα προημιτελικά της Big East. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο έκαμψε την αντίσταση των “Wildcats” με 74-55, κυρίως γιατί τους ανάγκασε να σουτάρουν με χαμηλά ποσοστά (38.9%). Πρώτος σκόρερ για τους “Cardinals” αναδείχθηκε ο Ρας Σμιθ, ο οποίος σημείωσε 28π..

Τέλος, το Syracuse αναδείχθηκε νικητής στο μεγάλο ντέρμπι της χθεσινής βραδιάς επικρατώντας του Pittsburgh με 62-59 έχοντας ως μεγάλο του όπλο την ευστοχία του στα σουτ τριών πόντων (63.2%), η οποία αποδείχθηκε… καταλυτική στη νίκη των “Orange“. Έτσι, το συγκρότημα του Τζιμ Μπόεχαϊμ πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά της Big East, όπου θα αντιμετωπίσει το Georgetown.