Η αναμέτρηση απέναντι στο St. John’s ήταν εκ προοιμίου εύκολη για το Louisville, το οποίο τη φετινή σεζόν φαντάζει ως το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στο NCAA. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο επιβεβαίωσε την αγωνιστική της ανωτερότητα εντός παρκέ επικρατώντας με 72-58, χωρίς να αγχωθεί ιδιαίτερα αφού πήρε το προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι 24π. που σημείωσε ο ηγέτης των “Cardinals” Ρας Σμιθ ήταν καταλυτικοί, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και Τσέιν Μπεχάναν, ο οποίος “άγγιξε” το νταμπλ νταμπλ έχοντας 10π. και 8ριμπ..

Επιβλητική εμφάνιση και άνετη νίκη πέτυχε χθες το βράδυ και το Gonzaga. Οι “Bulldogs” έφτασαν με χαρακτηριστική άνεση στο θετικό αποτέλεσμα καθώς επιβλήθηκαν του St. Mary’s (Cal) με 77-60 έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Γκάρι Μπελ Τζούνιορ, ο οποίος σημείωσε 20π..

Στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης κρίθηκε ο νικητής στην αναμέτρηση του Minnesota με το Wisconsin. Οι “Golden Gophers” της Minnesota πήραν, εν τέλει, τη νίκη με 58-53 (49-49κ.α.), κυρίως γιατί περιόρισαν τα επιθετικά ατού των αντιπάλων τους και ο Αντρέ Χόλινς σημείωσε 21π..

Τέλος, το Ohio State κέρδισε εντός έδρας το Northwestern με 69-59 έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Ντεσόν Τόμας, ο οποίος πέτυχε 22π..