Με σπουδαίους αγώνες και μεγάλα ντέρμπι αποχαιρέτησαν το 2012 οι ομάδες του κολεγιακού πρωταθλήματος, αφού για ακόμα ένα βράδυ τα ντέρμπι ήταν ουκ ολίγα. Στο πιο σημαντικό εξ αυτών, το Indiana άλωσε την έδρα του Iowa με 69-65 και παρέμεινε στα υψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα. Οι “Hoosiers” πήραν από νωρίς προβάδισμα στο σκορ και με το δίδυμο τον Κόντι Ζέλερ (19π.-10ριμπ.) και Βίκτορ Ολαντίπο (14π.-10ριμπ.) να κυριαρχούν σε “ζωγραφιστό” και περιφέρεια, πανηγύρισαν μία σπουδαία νίκη.

Με τον Κέβιν Πάνγκος (23π.) να ηγείται και πάλι στο σκοράρισμα και να “κλειδώνει” τη νίκη με δύο εύστοχες βολές λίγο πριν το τέλος του αγώνα, το Gonzaga έκαμψε με δυσκολία την αντίσταση του Oklahoma State. Ο γκαρντ των “Bulldogs” ήταν αυτός στον οποίο στηρίχθηκαν οι γηπεδούχοι όταν “έκαιγε” η μπάλα αφού μαζί με τον Κέλι Ολίνικ (21π.-9ριμπ.) αποτέλεσαν τις πιο σταθερές απειλές για την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Αντίθετα, πιο εύκολο έργο είχε το Minnesota, το οποίο επικράτησε εντός έδρας του Michigan State (76-63). Οι “Spartans” δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των γηπεδούχων, οι οποίοι με μπροστάρη τον Αντρέ Χόλινς (22π.) πέτυχαν την 13η φετινή τους νίκη (σε δεκατέσσερις αγώνες).