Μία από τις μεγαλύτερες νίκες τους στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχαν οι “Longhorns” του Texas. Η ομάδα του Ιωάννη Παπαπέτρου επιβλήθηκε εντός έδρας του Oklahoma με 92-86 στην παράταση (75-75κ.α.α) σημειώνοντας την 13η νίκη της στη σεζόν. Οι νικητές στηρίχθηκαν, εν πολλοίς, στον Μάικ Καμπόνγκο, ο οποίος σημείωσε 31π., ενώ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Έλληνας γκαρντ/φόργουορντ έχοντας 9π. και 2ριμπ. σε 24′ συμμετοχής.

Την μεγάλη έκπληξη της βραδιάς, όμως, πέτυχε το Penn State. Οι “Nittany Lions” επικράτησαν εντός έδρας του Michigan με 84-78 αποδεικνύοντας πως είναι ικανοί να κάνουν “ζημιές” στο NCAA. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ζερμέιν Μάρσαλ (25π.), ενώ τον ακολούθησε ο Ντι Τζέι Νιούμπιλ, που σημείωσε 17π..

Αντίθετα, στις νίκες επέστρεψε το Miami (FL). Οι “Hurricanes” δεν είχαν πρόβλημα να επικρατήσουν του Virginia Tech με 76-58 και να διατηρηθούν στα υψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα. Κάτι που ισχύει και για το Louisville, το οποίο άλωσε την έδρα του DePaul με 79-58 έχοντας ως πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Τέλος, το Georgetown κέρδισε εκτός έδρας το Connecticut (79-78), έστω κι αν χρειάστηκε δύο παρατάσεις (62-62κ.α., 69-69α’ παρ.). Τη νίκη στους “Hoyas” έδωσε ο Όττο Πόρτερ Τζούνιορ (22π.) με λέι απ 9.5” πριν το τέλος της δεύτερης παράτασης.