Ψάξτε για τον δεύτερο!…
Το τρένο του Michigan δεν έκανε στάση ούτε απέναντι στο Northwestern, το οποίο και διέσυρε με 68-46. Οι “Wolverines” πήραν από νωρίς κεφάλι στο σκορ φτάνοντας στην τελική επικράτηση χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα. Πρώτος σκόρερ των νικητών για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν ο Τρόι Μπερκ (18π.), ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μιτς ΜατΓκάρι, ο οποίος είχε 6π. και 11ριμπ..

Την επαφή του με την κορυφή διατήρησε το Indiana, το οποίο έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στο αδύναμο Purdue. Οι “Hoosiers” ήταν καταιγιστικοί, όπως υποδηλώνει και +37 (97-60) της νίκης τους αφού τα υψηλά ποσοστά που είχαν στα σουτ εντός παιδιάς (49.3%) και η κυριαρχία τους στον τομέα των ριμπάουντ (39 έναντι 29) έγειραν από νωρίς την πλάστιγγα προς το μέρος τους.

Πιο δύσκολο έργο, απ ότι αναμενόταν, είχε το Duke με αντίπαλο το Wake Forest. Η ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι πήρε, εν τέλει, τη νίκη με 75-70, αλλά για να τα καταφέρει χρειάστηκε την εντυπωσιακή εμφάνιση του Μέισον Πλαμλί (32π.-9ριμπ.) και την ηγετική φυσιογνωμία του Σεθ Κάρι (21π.).

Τέλος, την πιο βαριά ήττα στη φετινή σεζόν γνώρισε το Texas. Οι “Longhorns” διασύρθηκαν εκτός έδρας από το Kansas State με 83-57 αφού τα πολλά λάθη (18) στα οποία υπέπεσαν και η κακή εμφάνιση που πραγματοποίησαν τα αστέρια τους δεν τους άφηναν περιθώρια για το “διπλό”. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου εξακολουθεί να βρίσκεται στην αρχική πεντάδα των Τεξανών και αυτή τη φορά είχε 9π. και 2ριμπ. σε 25λ. συμμετοχής.