Ο ένας έχει γίνει το παρόν των Μπακς. Ο άλλος είναι το μέλλον της οικογένειας και πιθανότατα του NCAA. Οι Γιάννης και Κώστας Αντετοκούνμπο, αντίστοιχα, συνεχίζουν να μαζεύουν «παράσημα» και τα πιο σημαντικά είναι προφανώς αυτά των προπονητών τους. Ο κόουτς του Μιλγουόκι, Τζέισον Κιντ είχε αποθεώσει τον «Giannis» στο basketblog.gr, πέρσι στο Λονδίνο και φέτος έκανε πολλές φορές το ίδιο για τον διεθνή φόργουορντ και μελλοντικό… πόιντ-γκαρντ(!) του. Τα ξημερώματα της Τετάρτης (18/5) προχώρησε σε έναν απολογισμό της σεζόν για τα «Ελάφια», στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του και επανέλαβε την έμπνευση και το όραμα να δει τον «Αντέτο» πλέι-μέικερ, αναφέροντας: «Δοκιμάσαμε κάποια νέα πράγματα, όπως την χρησιμοποίηση του Γιάννη ως πόιντ-γκαρντ. Νομίζω πως λειτούργησε καλά για εμάς και εκείνος έκανε εξαιρετική δουλειά, κάνοντας ένα βήμα μπροστά στο να καταλάβει πώς πρέπει να ”τρέχει” μία ομάδα. Αυτό δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά θα συνεχίσει να βελτιώνεται στο μέλλον».

Ο κόουτς Κιντ επισήμανε πως «αυτή η ιδέα ήταν στο μυαλό μας για καιρό. Για την ακρίβεια από τότε που ανέλαβα την ομάδα. Το δοκιμάσαμε στο καμπ προετοιμασίας, στα φιλικά από πέρσι και δεν πήγε καλά. Το επιχειρήσαμε πάλι όμως και αυτό τον βοήθησε, αφού ήταν ενεργός και στις δύο πλευρές του παρκέ. Του έδωσε την ευκαιρία να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο, κάτι που αποτελεί το ισχυρό σημείο του, ενώ εκμεταλλευτήκαμε και ένα από τα πλεονεκτήματά του, που είναι η ικανότητά του να βρίσκει τον ελεύθερο συμπαίκτη του, επειδή μπορεί να δει και να ”διαβάσει” καλά το γήπεδο. Οι συμπαίκτες του ενθουσιάστηκαν, γιατί ξέρουν ότι μπορούν να δεχθούν την καλή πάσα του. Είναι πολύ ψηλός, έχει φυσικό πλεονέκτημα και αν αυτό συνδυαστεί με την ικανότητά του να διεισδύει προς το καλάθι και να τελειώνει τις φάσεις, δημιουργεί πίεση στην αντίπαλη άμυνα». Ο Αμερικανός τεχνικός και παλαίμαχος γκαρντ των Μαβς, Νετς, Σανς, Νικς, κατέληξε πως «ο Γιάννης έχει πολλά να μάθει και ελπίζω ότι θα μπορέσω να τον βοηθήσω, επειδή κι εγώ όταν έπαιζα, αγωνιζόμουν σε αυτή τη θέση. Θεωρώ πως έχει φτάσει σε καλό σημείο. Είναι ανταγωνιστικός και διατεθειμένος να δουλέψει σκληρά, κάτι που με κάνει να πιστεύω ότι θα τα καταφέρει και όλα θα πάνε καλά. Έχει μεγάλη επιθυμία να κερδίζει και θέλει να γίνει σπουδαίος! Είναι θέμα χρόνου να καταφέρει να γίνει σταθερός All Star»!

Τα κολακευτικά σχόλια δεν έλειψαν ούτε για τον αδερφό του Γιάννη, τον 18χρονο Κώστα, που φέτος εντυπωσίασε με το γυμνάσιο Ντομίνικαν και κατέκτησε και τον πολιτειακό τίτλο! Ο προπονητής του, Ντέρεκ Μπέργκερ, τόνισε στην ιστοσελίδα jconline.com ότι «πριν ξεκινήσει η χρονιά, μιλούσα με 2-3 προπονητές που είχαν δείξει ενδιαφέρον για τον Κώστα. Όταν φτάσαμε στα μισά της σεζόν, είχα αρχίσει να μιλάω με πολλούς προπονητές από κολέγια όλης της χώρας και μάλιστα σε μερικά από τα καλύτερα προγράμματα της χώρας». Ο νεαρός φόργουορντ φέρεται να είναι ψηλά στη λίστα του πανεπιστήμιου Περντιού και ο τεχνικός του κολεγίου, Ματ Πέιντερ, επιθυμεί την προσθήκη του. Ο κόουτς Μπέργκερ, πάντως, εξήγησε ότι «ο Κώστας ψάχνει την ιδανική κατάσταση. Πραγματοποίησε μία καταπληκτική σεζόν και προσαρμόστηκε στον αμερικανικό τρόπο παιχνιδιού. Κατάφερε να κάνει πολύ καλά πράγματα και στις πλευρές του παρκέ. Θέλει να παίξει άμεσα. Έχει μία επιθυμία που δεν συναντάς εύκολα σε παιδιά τέτοιας ηλικίας. Θέλει να είναι ο εαυτός του. Θαυμάζει τα αδέρφια του, θέλει να ακολουθήσει τα βήματά τους, όμως δεν επιθυμεί να τον γνωρίζουν ως αδερφό του Γιάννη και του Θανάση. Θέλει να ξεχωρίσει!». Στο Πέρντιου θα επιστρέψουν την επόμενη σεζόν ο ύψους 2,18μ. Άιζαακ Χάας και οι Κέιλεμπ Σουάνιγκαν (2,07μ.), Βίνσεντ Έντουαρντς (2.05μ.), Τζακίλ Τέιλορ (2,09μ.), Μπασίλ Σμόθερμαν (1,98μ.) και κατά τον Μπέγκερ, για τον Κώστα θα μετρήσει αν τον θέλουν για παίκτη ρακέτας…