Ο Ναπολέων έλεγε πως «η ιστορία γράφεται από τους νικητές». Στις Η.Π.Α., πάντως, δεν παραγνωρίζουν ότι συνήθως «ο κόσμος λατρεύει τους νικητές». Μέχρι τη στιγμή που κάποια (άλλη) ομάδα θα σηκώσει το φετινό τρόπαιο του NCAA, το βράδυ της Δευτέρας (6/4), το πανεπιστήμιο του Κεντάκι θα είναι το απόλυτο φαβορί και θα έχει τον χαρακτηρισμό του νικητή για τη σεζόν. Οι αήττητοι -με ρεκόρ 38π-0(!)- «Wildcats» αποτελούν και την ατραξιόν του φάιναλ-φορ της Ιντιανάπολις και μπορεί οι ίδιοι να εντυπωσιάστηκαν από την υποδοχή με…Indy cars, όμως φρόντισαν να εντυπωσιάσουν και εκείνοι το μπασκετικό κοινό. Η ανοικτή προπόνηση της ομάδας του κόουτς Τζον Καλιπάρι στο «στολίδι» του «Lucas Oil Stadium» έγινε μπροστά σε περισσότερα από… 20.000 μάτια! Οι παίκτες του «Cal» αποθεώθηκαν και ετοιμάζονται για τον μεγάλο ημιτελικό με το Ουισκόνσιν, που παρά το ανεξάντλητο χιούμορ του Νάιτζελ Χέις δεν αστειεύεται στο παρκέ.

Οι «Wildcats» συνηθίζουν να διοργανώνουν ανοικτές προπονήσεις και προ 2 εβδομάδων πάλι έφεραν πολύ κόσμο στο γήπεδο, για χάρη τους…

Στο μεταξύ, ο τεχνικός του Κεντάκι, Τζον Καλιπάρι, μετά τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή την περιφέρεια SEC, αναδείχθηκε την Παρασκευή και καλύτερος κόουτς της σεζόν για όλο το NCAA, από το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press! Ο Αμερικανός τεχνικός έλαβε 40 από τις 65 ψήφους, ενώ 2ος κατετάγη ο Τόνι Μπένετ του Βιρτζίνια με 9 προτιμήσεις και 3ος ήταν ο Μάικ  Μπρέϊ του Νοτρ Ντέιμ με 5. Το βραβείο του καλύτερου παίκτη της σεζόν από το Associated Press έλαβε ο Φρανκ Καμίνσκι του Ουισκόνσιν! Ο σταρ των Badgers παρέλαβε παράλληλα και το βραβείο “Όσκαρ Ρόμπερτσον”, που δίνεται στον κορυφαίο παίκτη της σεζόν από την Ένωση Δημοσιογράφων Μπάσκετμπολ στις Η.Π.Α..