Του Γιώργου Αδαμόπουλου
19/01/2012 (15:59)

Δεν είναι μονάχα οι ακαδημαϊκοί κανόνες του NCAA αυστηροί, ώστε ο αθλητικός τομέας να μην παρασέρνει τον παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό στους μαθητές – παίκτες. Οι ίδιοι οι προπονητές των ομάδων του πανεπιστημιακού πρωταθλήματος, παρότι συχνά κατηγορούνται ότι βοηθούν τους σταρ αθλητές του στα τεστ γνώσεων, είναι πολλές φορές οι πιο άτεγκτοι κριτές τους. Όπως ο Λάρι Κριστκόβιακ του κολεγίου της Γιούτα, που δεν δίστασε να διώξει από την ομάδα τον κορυφαίο σκόρερ του, Τζος “Jiggy” Ουάτκινς, για πειθαρχικό παράπτωμα! Ο νέος κόουτς των “Utes” και παλαίμαχος παίκτης του ΝΒΑ, ανακοίνωσε ότι ο Ουάτκινς τέθηκε προσωρινά εκτός ομάδας, για παραβίαση του εσωτερικού κανονισμού…

Ο κ. Κριστκόβιακ εξήγησε πως δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ενότητα των αθλητών, του, για έναν μόνο παίκτη. Ο Αμερικανός τεχνικός, που έχει ρεκόρ 4-13 (1-4 στην περιφέρεια Pac-12) στην πρώτη σεζόν του στον πάγκο του πανεπιστημίου, φαίνεται πως έχει στο πλευρό του την διοίκηση του σχολείου, αν και ο Ουάιτκινς έχει φέτος μ.ο. 15,6π. και ήταν εκείνος που πέτυχε το νικητήριο τρίποντο στην νίκη επί του Ουάσινγκτον Στέιτ, στις 5 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, ο παίκτης είχε τιμωρηθεί και στο ξεκίνημα της χρονιάς με 3ήμερο αποκλεισμό από τις δραστηριότητες της ομάδας και αποβολή από έναν αγώνα, για συνεχόμενες αργοπορίες στις προπονήσεις και τις συγκεντρώσεις.