Φτωχή από πλευράς όγκου αγώνων ήταν η χθεσινή μέρα στο NCAA καθώς μόλις δώδεκα παιχνίδια πραγματοποιήθηκαν στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Στο -ίσως- χειρότερο παιχνίδι της φετινής χρονιάς, το Georgetown πήρε τη νίκη απέναντι στο Tennessee με… 37-36 (!) αφού και οι δύο ομάδες ήταν εξαιρετικά άστοχες. Χαρακτηριστικό της επιθετικής δυστοκίας που υπήρξε είναι το γεγονός πως το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με καλάθι του Μάρκελ Σταρκς 4 λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης.

Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η εικόνα της αναμέτρησης ανάμεσα στο Syracuse και το Arkansas με τους “πορτοκαλί” να παίρνουν την εκτός έδρας νίκη με 91-82. Αμφότερες οι ομάδες άφησαν… κατά μέρους την αμυντική τους λειτουργία και παίζοντας ελεύθερο μπάσκετ προσέφεραν απλόχερα θέαμα. Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Τζέιμς Σάουθερλαντ, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 35π..

Τέλος, πιο δύσκολα απ ότι αναμενόταν κέρδισε το Kansas. Οι Jayhawks τα “βρήκαν σκούρα” για μεγάλο διάστημα απέναντι στο Oregon State, αλλά κάνοντας τις σωστές επιλογές στα τελευταία λεπτά του αγώνα κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 84-78.