Το Ντιουκ υποδέχτηκε το Σίρακιους για το πρωτάθλημα της ACC και οι «Πορτοκαλί» υποχρέωσαν την ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι στην τρίτη συνεχόμενη ήττα της, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά ύστερα από το 2007. Οι Blue Devils δεν άντεξαν σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που «έσπασε καρδιές», διαμαρτυρόμενοι για την τελευταία φάση όπου, με το σκορ στο 62-64 υπέρ των αντιπάλων τους, ο Ματ Τζόουνς επιχείρησε να σουτάρει πίσω από το κέντρο για την νίκη στη λήξη του χρόνου, με δύο αντιπάλους να τον παρεμποδίζουν με φάουλ, όπως ισχυρίζονται οι γηπεδούχοι. Για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα, η επίμαχη στιγμή βρίσκεται στο 1:40 του παρακάτω βίντεο.

Η αντίδραση του «Coach K» ήταν απολαυστική, με τον πολύπειρο προπονητή να περιγράφει την τελευταία φάση με μία λέξη. «Amazing», είπε και ξαναείπε για το… εμπεδώσουν άπαντες, καθώς μέσα σε πολύ λίγα λεπτά κατάφερε να την προφέρει συνολικά 11 φορές! Ανάμεσα στις περιπτώσεις, όπου χρησιμοποίησε τη λέξη, ήταν για να εξάρει την αγωνιστικότητα και το πάθος των παικτών του, παρά την νέα απώλεια στην περιφέρεια τους.

Άλλο ιδιαίτερο στοιχείο του αγώνα, ήταν το… 4Χ14 του Σίρακιους που οδήγησε στην επιτυχία, καθώς τέσσερις παίκτες είχαν τον ίδιο αριθμό πόντων, με τον Λίντον να προσθέτει άλλους οκτώ για τη συνολική συγκομιδή των 64. Σπουδαιότερη προσωπικότητα της αναμέτρησης, ήταν ο Τάιλερ Ρόμπερσον με 14 πόντους, 20 ριμπάουντ, τρεις ασίστ και μόλις ένα φάουλ παρά τις τόσες «μάχες» που έδωσε στις δύο ρακέτες, κερδίζοντας τον εξίσου εξαιρετικό Μάρσαλ Πλάμλι που σημείωσε 19 πόντους με 17 ριμπάουντ και επίσης μόνο ένα φάουλ, καίτοι σέντερ.