Έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ φαίνεται πως είναι ο Russ Smith, ο οποίος σκέφτεται πολύ σοβαρά να πει “αντίο” στο Louisville και τον Rick Pitino. Ο junior σούτινγκ γκαρντ των “Cardinals” θέλει να τεστάρει τις δυνάμεις του στον “μαγικό κόσμο”, με τον πατέρα του να αναλαμβάνει το ρόλο του μέντορά του προσπαθώντας να τον πείσει να δηλώσει συμμετοχή στο Ντραφτ της 17ης Ιουνίου.

Έτσι πρέπει να φύγεις (από το Louisville). Σε όλους όσοι αμφέβαλλαν για σένα από το Γυμνάσιο απέδειξες πως έκαναν λάθος”, αποκάλυψε πως είπε ο Russ Smith senior στον υιό του, ο οποίος χθες (09/04) αναδείχθηκε πρωταθλητής του NCAA με τους “Cardinals“.

Ο βραχύσωμος σούτινγκ γκαρντ μπορεί να ήταν εξαιρετικά άστοχος στον τελικό (σ.σ.: είχε 3/16 σουτ εντός παιδιάς), αλλά οι μετοχές του παραμένουν ψηλά όσον αφορά το επικείμενο Ντραφτ του ΝΒΑ. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν με απολογισμό 18.9 πόντους, 3.4 ριμπάουντ και 2.9 ασίστ κατά μέσο όρο.