Οι μέρες περνούν και η March Madness πλησιάζει με αποτέλεσμα τα παιχνίδια του NCAA να αποκτούν όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Τα ντέρμπι διαδέχονται το ένα το άλλο και το μόνο σίγουρο είναι πως φέτος δεν υπάρχει κάποια ομάδα που να φαντάζει ως το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Μία από αυτές, όμως, που… ερίζουν για την κορυφή, το Michigan State, επικράτησε χθες το βράδυ εκτός έδρας του Penn State με 81-72 δίνοντας συνέχεια στις καλές εμφανίσεις. Η ομάδα του Τομ Άιζο είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, εν αντιθέσει με τους γηπεδούχους που τα περίμεναν όλα από τους Τζερμέιν Μάρσαλ (29π.) και Ντι Τζέι Νιούμπιλ (27π.).

Εκτός έδρας νίκη πανηγύρισε και το Kansas State, που κέρδισε το TCU (67-54). Οι “Wildcats” πήραν από νωρίς διψήφιο προβάδισμα και κάνοντας σωστή διαχείριση στο δεύτερο ημίχρονο έφτασαν στην τελική επικράτηση.

Τέλος, το tip in του Άλεξ Λεν 0.9” πριν τη λήξη χρειάστηκε το Maryland για να κάμψει την αντίσταση του North Carolina State με 51-50. Οι δύο ομάδες μπορεί να ήταν εξαιρετικά άστοχες, αλλά προσέφεραν στους φίλους του κολεγιακού μπάσκετ ένα παιχνίδι με μεγάλο σασπένς και συγκινήσεις, με τους γηπεδούχους στο τέλος να πανηγυρίζουν τη νίκη.