Έχει άστρο!…
Η αναπάντεχα καλή πορεία του Miami (FL) συνεχίστηκε και απέναντι στο Clemson, έστω κι αν το… θέαμα δεν ήταν χαρακτηριστικό της αναμέτρησης. Οι “Hurricanes” επικράτησαν εκτός έδρας με 45-43 και διατηρήθηκαν στην 3η θέση του bracket ελπίζοντας σε ένα καλό πλασάρισμα εν όψει March Madness. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Κένι Κάντζι (12π.), ενώ από πλευράς Clemson οι 19π. που σημείωσε και Τζόρνταν Ρόπερ δεν ήταν αρκετοί.

Στο… κατόπι του Miami (FL), όμως, εξακολουθεί να βρίσκεται το Michigan, το οποίο, αν και δύσκολα, έκαμψε την αντίσταση του Penn State με 79-71. Οι γηπεδούχοι στηρίχθηκαν στο επιθετικό κρεσέντο του Τρόι Μπερκ (29π.) και το “γεμάτο” παιχνίδι του Γκλεν Ρόμπινσον ΙΙΙ (21π.-10ριμπ.).

Νέο σερί επιτυχών αποτελεσμάτων ξεκίνησε το Louisville, το οποίο δεν είχε πρόβλημα να επιβληθεί εκτός έδρας του South Florida με 59-41. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο πήρε από νωρίς διαφορά ασφαλείας και εκμεταλλευόμενη την αστοχία των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο έφτασε με σχετική άνεση στην τελική επικράτηση. Ως είθισται, πρώτος σκόρερ των “Cardinals” ήταν ο Ρας Σμιθ (15π.), ενώ από 12π. σημείωσαν οι Τσέιν Μπεχάναν και Ουέιν Μπλακσίαρ.

Εξάλλου, την συντριβή με 71-49 από το Wisconsin γνώρισε το Ohio State, στο θεωρητικά πιο αμφίρροπο παιχνίδι της χθεσινής βραδιάς. Οι νικητές επέβαλλαν από νωρίς τον ρυθμό τους και σουτάροντας με 52.7% εντός παιδιάς πρόσθεσαν ακόμα μία νίκη στο ενεργητικό τους.

Τέλος, το Arizona άλωσε την έδρα του Utah με 68-64 στηριζόμενο στους 18π. που σημείωσε ο Μαρκ Λάιονς, αλλά και στην ψυχραιμία που επέδειξαν οι παίκτες του στα τελευταία λεπτά αφού αξιοποίησαν όλες τις ελεύθερες βολές που εκτέλεσαν.