Ο φετινός μαραθώνιος του NCAA ξεκίνησε με τις όλες τις ομάδες να στοχεύουν στην εκθρόνιση του Kentucky. Οι “μονομάχοι” της πρώτης κατηγορίας έχουν… σημαδέψει, άλλωστε, τον Μάρτιο προκειμένου να συμμετάσχουν στην τελική φάση του κολεγιακού πρωταθλήματος (March Madness) διεκδικώντας μέχρι τέλους το δικαίωμα στο όνειρο της κορυφής.

Μία από τις ομάδες που θέλουν να επιστρέψουν στο θρόνο του πρωταθλητή δεν είναι άλλη από τους Florida Gators. Η ομάδα στην οποία γαλουχήθηκε ο Νικ Καλάθης έκανε χθες το 2/2 στο πρωτάθλημα επικρατώντας του Winsconsin με 74-56, σε ένα παιχνίδι όπου “έλαμψε” ο Έρικ Μέρφι έχοντας 24 πόντους με 10/10 (!) σουτ εντός παιδιάς.

Ο κόουτς Μπίλι Ντόνοβαν, όπως ήταν φυσιολογικό, δεν θα μπορούσε παρά να επαινέσει τον παίκτη του για την απόδοσή του λέγοντας πως “αυτό είναι μία παράμετρος που είχα πει στον Έρικ ότι πρέπει να προσθέσει στο παιχνίδι του. Δηλαδή να είναι ικανός να χειρίζεται τη μπάλα απέναντι σε κοντύτερους αντιπάλους και να σκοράρει. Απόψε (σ.σ.: χθες) έκανε εξαιρετική δουλειά σε αυτό το κομμάτι“.

Σημαντική νίκη σημείωσε και το Creighton επί του UAB με 77-60, ενώ καταιγιστικό ήταν το Georgia Tech στο παιχνίδι κόντρα στο Presbyterian κερδίζοντας με 52-38.

Η δράση στο NCAA συνεχίζεται… επί καθημερινής βάσης με το αποψινό πρόγραμμα να περιλαμβάνει 52 αναμετρήσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν τα παιχνίδια North Carolina State – Penn State, UTEP – Arizona και Providence – Massachusetts.