Η καλή εμφάνιση του Ιωάννη Παπαπέτρου και η αντεπίθεση που έκαναν στο τέλος δεν αρκούσε για να δώσει στο Texas την εκτός έδρας νίκη απέναντι στο Michigan State. Οι “Longhorns” “τα βρήκαν σκούρα” απέναντι στην ομάδα του Τομ Άιζο, κυρίως γιατί δεν είχαν τα “κορμιά” για να ελέγξουν τη ρακέτα.

Ο Έλληνας γκαρντ/φόργουορντ μπήκε, πάντως, στα τελευταία λεπτά του αγώνα και σκοράροντας μερικούς κρίσιμους πόντους έδωσε στο Texas τη δυνατότητα να… ελπίζει. Εις μάτην, όμως, η αστοχία του στις βολές και η ψυχραιμία των “Spartans” στο τελευταίο δίλεπτο της αναμέτρησης τούς χάρισαν τη νίκη με 67-56. Ο Παπαπέτρου τελείωσε το παιχνίδι με απολογισμό 9π. και 4ριμπ., ενώ από πλευράς των γηπεδούχων κορυφαίος ήταν ο Ντέρικ Νιξ που τελείωσε το παιχνίδι με 25π.-11ριμπ.-4κλεψ..

Την μεγάλη έκπληξη στη χθεσινή βραδιά έκανε το Temple, το οποίο άλωσε την έδρα του Syracuse (83-79). Οι “Orange” μπορεί να ήταν το ακλόνητο φαβορί στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, αλλά το Temple ευτύχισε να δει τους Καλίφ Ουάιατ (33π.) και Άντονι Λι (21π.-9ριμπ.), οι οποίοι οδήγησαν τους “Owls” στη νίκη.

Σε ένα άλλο εξαιρετικά αμφίρροπο παιχνίδι, το Dayton έκαμψε δύσκολα την αντίσταση του Murray State. Οι “Flyers” έκαναν την αντεπίθεσή τους στο δεύτερο ημίχρονο και με τον Βι Σάνφορντ να σκοράρει 23π. πήραν μία ακόμη σημαντική νίκη.