Του Γιώργου Αδαμόπουλου
16/01/2012 (10:33)

Νέα τροπή στην υπόθεση της φερόμενης παιδεραστίας του άλλοτε βοηθού προπονητή του πανεπιστημίου Σίρακιουζ, Μπέρνι Φάιν, καθώς μία από τις καταγγελίες ενδέχεται να είναι ψευδής! Ο Φάιν κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση δύο ball-boys των “OrangeMen” από την δεκαετία, ενώ κάποια νέα στοιχεία και πιθανά θύματα οδήγησαν στην απόλυσή του από την ομάδα, στα τέλη Νοεμβρίου. Ωστόσο, ένας από τα φερόμενα τέσσερα θύματα, που βρίσκεται έγκλειστος σε φυλακές, παραδέχεται πλέον πως όσα ισχυρίστηκε είναι ψέματα και ότι τα έβγαλε από το μυαλό του…

Ο Φλόιντ ΒανΧούζερ έγραψε σε μία επιστολή πως η κατάθεσή του στην αστυνομία, αλλά και μία συνέντευξή του στο πρακτορείο Associated Press περιελάμβαναν ψευδείς κατηγορίες, εξηγώντας ότι θέλησε να εκδικηθεί τον κόουτς Φάιν γιατί δεν προσέλαβε έναν δικηγόρο για λογαριασμό του, όσο δικαζόταν!

Ο ΒανΧούζερ είχε δηλώσει αρχικά πως ο επί 35 χρόνια ασίσταντ κόουτς του Σίρακιουζ τον παρενόχλησε για πρώτη φορά όταν ήταν 14 ετών και πως ακόμη και όταν ενηλικιώθηκε, είχαν μία σχέση με χρηματικά ανταλλάγματα. Ενώ είχε επισημάνει πως κατά την διάρκεια των ερωτικών πράξεών τους, εκείνος ήταν συνήθως υπό την επήρεια ηρωίνης

Ο ΒανΧούζερ έχασε και τους δύο γονείς του σε ηλικία 13 ετών και έναν χρόνο αργότερα μετακόμισε στην οικία του Φάιν. Μάλιστα, εκτός από την επιστολή με την οποία ισχυρίζεται πια πως λέει ψέματα, οι αρχές ανακάλυψαν και ένα γράμμα, ένα mail που έστειλε πρόσφατα στον κατηγορούμενο.

Στην επιστολή της αλλαγής των κατηγοριών του, ο ΒανΧούζερ αναφέρει ότι “είπα πολλά ψέματα για τον Μπέρνι Φάιν. Κανένα από αυτά δεν είναι αλήθεια. Ο Μπέρνι ήταν πάντα ευγενικός μαζί μου και ήταν ό,τι πιο κοντινό είχα σε πατέρα. Δεν έκανε ποτέ κάτι κακό και είναι ένας καλός άνθρωπος”.

Το μόνο που σχολίασαν οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση του Φάιν είναι πως “απλώς δεν υπάρχει θύμα Νο4“. Οι υπόλοιπες έρευνες συνεχίζονται.