Οι μέρες μετρούν αντίστροφα για την έναρξη της March Madness και, όπως φαίνεται, οι ομάδες του κολεγιακού πρωταθλήματος… ανυπομονούν για την αρχή της… τρέλας. Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι επικές μονομαχίες που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χθες το βράδυ οι φίλοι του NCAA, με πολλά παιχνίδια να κρίνονται στα τελευταία λεπτά ή ακόμα και στο σουτ.

Σε μία “μάχη” με έντονες εναλλαγές συναισθημάτων, το Syracuse άλωσε την έδρα του Louisville επικρατώντας με 70-68. Οι “Cardinals” είχαν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση καθ όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά η αντεπίθεση που έκαναν στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι και η ηγετική φυσιογνωμία του Μάικλ Κάρτερ Ουίλιαμς (16π.-7ασ.) έδωσαν τη νίκη στους “Orange” που είχαν για πρώτο σκόρερ τον Μπράντον Τρις (23π.).

Συγκλονιστικό σε εξέλιξη ήταν και το παιχνίδι του Butler με το Gonzaga. Οι φιλοξενούμενοι “άγγιξαν” τη νίκη με δύο ελεύθερες βολές του Κέλι Όλινικ 3” πριν το τέλος, αλλά ο Ρούσβελτ Τζόουνς χάρισε τη νίκη στους “Bulldogs” με εύστοχο δίποντο 0.7” πριν τη λήξη της αναμέτρησης.

Την τέταρτη συνεχόμενη ήττα τους γνώρισαν οι Texas Longhorns που “λύγισαν” εντός έδρας από το Kansas. Η ομάδα του Ιωάννη Παπαπέτρου δεν κατάφερε να “βάλει φρένο” στην ξέφρενη πορεία των Jayhawks, οι οποίοι επικράτησαν με 64-59 και διατηρήθηκαν στα υψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα. Για λογαριασμό των Longhorns, ο Έλληνας γκαρντ/φόργουορντ ξεκίνησε σε ακόμα ένα παιχνίδι στη βασική πεντάδα και αγωνιζόμενος για 30λ. σημείωσε 6π. και κατέβασε 5ριμπ..

Η δύναμη της έδρας έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη “μονομαχία” του Michigan State με το Ohio State. Οι “Spartans”, παρά το εντυπωσιακό τους ξεκίνημα, δυσκολεύτηκαν σημαντικά κόντρα στους “Buckeyes”, αλλά κυριαρχώντας στη μάχη των αιθέρων (34ριμπ. έναντι 25π.) πήραν τη νίκη με 59-56.

Τέλος, εύκολες εντός έδρας νίκες πανηγύρισαν North Carolina και Florida. Οι “Tar Heels” επιβλήθηκαν του Maryland με 62-52, ενώ οι “Gators” διέσυραν το Missouri με 82-53.