Επιστροφή στη δράση για τα μεγαλύτερα κολέγια του NCAA, τα οποία άφησαν πίσω τους την ξεκούραση των τελευταίων ημερών και έδωσαν τους πρώτους τους αγώνες για το 2013. Κοινός παρονομαστής για τα “βαριά χαρτιά” του κολεγιακού πρωταθλήματος ήταν οι άνετες επικρατήσεις, αφού δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα.

Στον πιο… προβεβλημένο αγώνα της χθεσινής βραδιάς, το Syracuse επιβλήθηκε άνετα του Rutgers με 78-53, με τον Τζιμ Μπόεχαϊμ να πετυχαίνει την 903η νίκη του ως προπονητής των “Orange”.

Ακόμα πιο εύκολο έργο είχε το Kentycky. Οι “Wildcats” διέσυραν εντός έδρας το Eastern Michigan με 90-38 δείχνοντας πως το 2013 τις βρίσκει… “πεινασμένες” για ακόμα περισσότερους τίτλους, αφού στόχος της ομάδας του Τζον Καλιπάρι είναι η διατήρηση των σκήπτρων.

Με το άνετο 67-50 απέδρασε από την έδρα του Davidson το Duke, το οποίο εξακολουθεί να παραμένει αήττητο στο φετινό πρωτάθλημα βλέποντας τις υπόλοιπες ομάδες… από την κορυφή της βαθμολογίας. Τέλος, το Louisville δεν συνάντησε καμία δυσκολία κόντρα στο Providence επικρατώντας με 80-62.