Εμφατική εντός έδρας νίκη πέτυχε το Duke απέναντι στο North Carolina State. Οι “Blue Devils” έκαναν… θραύση στο παρκέ επικρατώντας με 98-85, κυρίως γιατί είδαν τους ηγέτες τους να σκοράρουν κατά ριπάς. Μέισον Πλαμλί (30π.-9ριμπ.) και Σεθ Κάρι (26π.) κυριάρχησαν σε “ζωγραφιστό” και περιφέρεια, αντίστοιχα, χαρίζοντας στο Duke μία σπουδαία νίκη.

Τι κι αν βρίσκεται στην κορυφή; Το Indiana δεν τα κατάφερε απέναντι στο μαχητικό Illinois, από το οποίο ηττήθηκε με 74-72 σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Οι “Hoosiers” πήραν αέρα δώδεκα πόντων (41-29) με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, αλλά η αντεπίθεση διαρκείας που έκαναν στην επανάληψη οι γηπεδούχοι απέδωσε καρπούς δίνοντάς τους τη νίκη. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ντι Τζέι Ρίτσαρντσον (23π.), με τον Μπράντον Πολ (21π.) να τον ακολουθεί, ενώ στην αντίπερα όχθη ξεχώρισε ο Κόντι Ζέλερ (14π.-9ριμπ.).

Το Missouri κρατούσε σφιχτά τη νίκη απέναντι στο Texas A&M για 39:50′, αλλά το τρίποντο του Φάμπιον Χάρις (17π.) ανέτρεψε τα δεδομένα. Ο γκαρντ των “Aggies” ήταν αυτός με εύστοχο τρίποντο 10.5” πριν το τέλος χάρισε τη νίκη στην ομάδα του ρίχνοντας στο “καναβάτσο” ένα από τα φαβορί του φετινού πρωταθλήματος.

Τέλος, χιτσκοκικό φινάλε είχε και η αναμέτρηση μεταξύ UCLA και Washington. Οι “Bears” επικράτησαν των πρωτευουσιάνων με 59-57 και παρέμειναν “ζωντανοί” στο κυνήγι μίας θέσης για τη March Madness. Για να τα καταφέρουν, όμως, χρειάστηκαν το εντυπωσιακό καλάθι του Λάρι Ντρου ΙΙ, ο οποίος με σουτ εκτός ισορροπίας στη λήξη της αναμέτρησης “έγραψε” το τελικό σκορ.