Αίμα και άμμος στην Ιντιάνα!…
Το μεγαλύτερο παιχνίδι της χρονιάς (και ένα από τα συναρπαστικότερα των τελευταίων ετών) διεξήχθη χθες το βράδυ στην Ιντιάνα, εκεί, όπου το Notre Dame επιβλήθηκε του Louisville με 104-101 στην πέμπτη παράταση (!!!). Οι δύο ομάδες πρόσφεραν στο φιλοθεάμον κοινό μία μονομαχία που όμοιά της δεν έχει υπάρξει φέτος στο NCAA, με τους “Fighting Irish” να είναι αυτοί που, εν τέλει, γεύτηκαν το νέκταρ της νίκης. Οι 30π. που σημείωσε ο Τσέιν Μπεχάναν από πλευράς Louisville δεν ήταν αρκετοί αφού ο επιθετικός πλουραλισμός των γηπεδούχων (σ.σ.: έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων) έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των “Ιρλανδών”.

Συγκλονιστικό σε εξέλιξη, όμως, ήταν και το παιχνίδι ανάμεσα σε Wisconsin και Michigan, με το πρώτο να επικρατεί στην παράταση με 65-62 (60-60κ.α.) χάρη σε εύστοχο τρίποντο του Μπεν Μπραστ (14π.) 40.8” πριν τη λήξη.

Εξίσου αγχωτική ήταν η επικράτηση του Oklahoma. Οι “Sooners” επιβλήθηκαν του Kansas με 72-66, κυρίως γιατί ήταν πιο ψύχραιμοι στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ρομέρο Όσμπι (17π.), ενώ τον ακολούθησε ο Στίβεν Πλέτζερ (15π.).

Εμφατική ήταν η επικράτηση του Miami (FL) επί του North Carolina (87-61), σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε παράταση για ένα ρόλο. Οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς κεφάλι στο σκορ και χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα διατήρησαν το προβάδισμά τους μέχρι το τέλος.

Τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους γνώρισαν χθες το βράδυ οι “Longhorns” του Texas, οι οποίοι ηττήθηκαν εντός έδρας από το Oklahoma State με 72-59. Οι “Cowboys” επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης και έχοντας τον Μάρκους Σμαρτ (23π.-7ριμπ.-5κλεψ.) σε εντυπωσιακή βραδιά, πανηγύρισαν ακόμα μία νίκη. Στην αντίπερα όχθη, το Texas δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Oklahoma State αφού μόνο ο Ιωάννης Παπαπέτρου (15π.-7ριμπ.-4ασ.-4κλεψ.) παρουσιάστηκε αντάξιος των απαιτήσεων.