Του Γιώργου Αδαμόπουλου
04/01/2012 (17:08)

Το Μίσιγκαν Στέιτ έκανε τα πάντα για… να χάσει, όμως το βίντεο του αγώνα δεν του το επέτρεψε! Οι “Spartans” επιβλήθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (4/1) του Ουισκόνσιν στην παράταση με 63-60, αφού χρειάστηκε οι διαιτητές να δουν το μόνιτορ και το replay για να μην μετρήσουν το σουτ τριών πόντων των “Badgers“, που θα έστελνε το παιχνίδι σε δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο… Οι παίκτες και οι οπαδοί των γηπεδούχων διαμαρτύρονται ακόμη για την απόφαση, θεωρώντας πως το σουτ του Ράιαν Έβανς ήταν εμπρόθεσμο.

Το Μίσιγκαν Στέιτ (ρεκόρ 14-2) πέτυχε την 14η διαδοχική νίκη του(!), αν και παραλίγο να χαρίσει ένα δικό του ματς. Οι παίκτες του Τομ Ίζο προηγήθηκαν 59-54 στα 50” και 61-57 στα 22,6” για την λήξη της παράτασης, όμως το Ουισκόνσιν επέστρεψε με τα τρίποντα. Και στην τελευταία επίθεση, με επιθετικό ριμπάουντ έπειτα από άστοχο τρίποντο, βρήκαν άλλη μία ευκαιρία για την ισοφάριση, αλλά οι ρέφερι είχαν άλλη άποψη για το εύστοχο σουτ του Έβανς.

Το μεγάλο μπέρδεμα, όπως αποδεικνύεται από το βίντεο της αναμέτρησης, είναι πως τρία διαφορετικά χρονόμετρα δεν ήταν συγχρονισμένα… Το πρώτο, αυτό της τηλεόρασης, δείχνει πως ο Έβανς αφήνει την μπάλα στα 0,2” και το καλάθι θα έπρεπε να μετρήσει. Το δεύτερο του γηπέδου, είναι τελείως οριακό (μάλλον βάσει αυτού το σουτ θα ήταν εκπρόθεσμο) και το τρίτο, αυτό που είναι συνδεδεμένο στο ταμπλό, “κοκκίνισε” και μηδένισε όταν ο παίκτης είχε την μπάλα στα χέρια, αλλά και νωρίτερα από το ρολόι του γηπέδου!!!