Η καριέρα του είναι λαμπερή. Πίσω από την λάμψη της βιτρίνας του Rick Pitino, υπάρχει όμως και η σκιά. Υπάρχει η σκοτεινή πλευρά. Και μάλιστα όχι μια σκιά, αλλά τρεις. Ο Αμερικανός κόουτς έχει… κρυμμένους σκελετούς στην ντουλάπα του, όπως λένε οι Αμερικανοί. Το όνομά του έχει εμπλακεί σε τρία μεγάλα σκάνδαλα. Δυο μπασκετικά και ένα… ερωτικό.

Το τελευταίο σκάνδαλο που τον απασχολεί και ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα είναι η περίφημη υπόθεση του Brian Bowen. Το 2017 το Louisville στο οποίο ήταν προπονητής o Pitino κατηγορήθηκε το 1987 έδωσε 100.000 δολάρια κάτω από το τραπέζι στον παίκτη, για να τον φέρει στο Πανεπιστήμιο και στην ομάδα. Στο NCAA απαγορεύεται οι παίκτες να πληρώνονται ή να παίρνουν δώρα και λεφτά… υπογείως.

Το NCAA βάζει πάλι στο σκαμνί το Κολέγιο και τον τέως προπονητή του Παναθηναϊκού για εκείνη την υπόθεση.

Το σκάνδαλο αυτό τον… στοιχειώνει από το 2017. Τότε είχε ανοίξει η υπόθεση και μάλιστα είχε απολυθεί από το Κολέγιο. Στο όλο θέμα είχε εμπλακεί και η Adidas. Ο Pitino ήταν στα δικαστήρια με την εταιρεία. Ισχυριζόταν ότι ο αθλητικός κολοσσός είχε δώσει τα λεφτά στον Bowen, χωρίς να το ξέρει ο ίδιος. Πέρσι οι δυο πλευρές διευθέτησαν την υπόθεση εξωδικαστικά.

Οι ροζ παρανομίες που αφαίρεσαν το πρωτάθλημα του 2013

Την περίοδο που είχε… ξεσπάσει ο σάλος με τη υπόθεση Bowen, ο Αμερικανός κόουτς πρωταγωνιστούσε και σε άλλο ένα σκάνδαλο πάλι με το Louisville. Εκείνο είχε… ροζ χρώμα.

Το Louisville κατηγορήθηκε ότι παίκτες του είχαν εμπλακεί σε ένα σκάνδαλο με… συνοδούς, πολυτελείας, στριπτίζ και αγοραίο έρωτα. Όλα έγιναν από το 2010 έως το 2014. Ανθρωποι της ομάδας του Louisville κατηγορήθηκαν ότι μεσολαβούσαν για να πάνε συνοδοί πολυτελείας και καλλιτέχνιδες του στριπτίζ σε παίκτες της ομάδας. Ο Pitino ενεπλάκη στη υπόθεση, επειδή ήταν προπονητής. Δεν είχε κάνει κάτι μεμπτό, αλλά υποτίθεται ότι έπρεπε να ξέρει τι γινόταν.

Αυτή η υπόθεση μάλιστα έκανε το NCAA να πάρει μια ιστορική απόφαση, που δεν είχε παρθεί ποτέ ξανά ως τότε. Το NCAA αφαίρεσε από το Louisville και φυσικά και τον Pitino, τον τίτλο που είχαν πάρει το 2013!

To ερωτικό σκάνδαλο με την γυναίκα συνεργάτη του και ο εκβιασμός

Το άλλο σκάνδαλο έχει να κάνει με μια παράνομη σχέση και έναν εκβιασμό. Το 2009 ο Pitino κατήγγειλε ότι εκβιάζεται από την Karen Cunagin Sypher, η οποία του έλεγε ότι είχε μείνει έγκυος από εκείνον και ήθελε λεφτά για να κάνει έκτρωση. Ποια ήταν η κυρία. Ηταν σύζυγος συνεργάτη του στο Louisville. Ηταν η γυναίκα του Tim Sypher, μάνατζερ υλικού του Πανεπιστημίου, Louisville. Το θέμα έφτασε στα δικαστήρια όπου ο Pitino παραδέχτηκε ότι είχε ερωτική σχέση με την Sypher (καταδικάστηκε), αλλά όπως είπε όλα έγιναν μια φορά και μάλιστα σε εστιατόριο (προφανώς στη τουαλέτα) του Louisville.

 

TO ΕΡΩΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ KAREN KUNAGIN SYPHER

 

ΤΟ ΡΟΖ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ LOUISVILLE

H ΥΠΟΘΕΣΗ BRIAN BOWEN