Οι Η.Π.Α. έχουν μάθει για τα καλά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που υποχρεώνει και τον Κόμπι Μπράιαντ να λέει κολακευτικά σχόλια για τον φόργουορντ των Μπακς! Το NBDL -και με παρένθεση οι Νικς– γνωρίζουν τον Θανάση Αντετοκούνμπο και οι Αμερικανοί μαθαίνουν πια και τον τρίτο αδερφό, Κώστα, που παίζει και εντυπωσιάζει στο γυμνάσιο Ντομίνικαν. Ο 16χρονος παραχώρησε συνέντευξη στην «Milwaukee-Wisconsin Journal Sentinel», που είχε τίτλο «Ο Κώστας φτιάχνει όνομα για τον εαυτό του στο Ντομίκαν» και εξήγησε γιατί άλλαξε αριθμό στη φανέλα, αλλά και τους στόχους του. Ο νεαρός άφησε το Νο34 για το Νο1, επισημαίνοντας ότι «ήθελα μία αλλαγή, διότι το 34 το φορά ο Γιάννης και το αναποδο, το 43, ο Θανάσης. Επιθυμούσα Ηθελα το 7, αλλά δεν υπάρχει το συγκεκριμένο στην ομάδας».

Ο Κώστας, που καταγράφει φέτος μ.ό. 12,7π.-7,1ριμπ.-2,4 τάπες (1ος και στις 3 κατηγορίες για την ομάδα του, ενώ πέρσι είχε 3,6π.-2ριμπ. από τον πάγκο) συμπλήρωσε για την πολύπλευρη προσφορά του ότι «αν έχεις παίξει πόιντ-γκαρντ και ψηλώνεις, θα συνεχίσεις να έχεις καλό χειρισμό της μπάλας και θα αισθάνεσαι σαν γκαρντ μέσα στο παρκέ». Και τόνισε ότι «τα αδέλφια μου έχουν καταφέρει να παίξουν στο ΝΒΑ και θέλω να φτάσω κι εγώ εκεί. Πολλοί πιστεύουν πως λόγω του ύψους μου και επειδή ο Γιάννης και ο Θανάσης έχουν αγωνιστεί ήδη εκεί, θα καταφέρω να παίξω στο ΝΒΑ. Δεν το βλέπω έτσι. Θα χρειαστεί να δουλέψω και να προσπαθήσω πολύ». Πάντως, έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον κολεγίων, με αναφορές για Μέμφις, Φλόριντα, Μπόστον Κόλετζ, Άιοβα Στέιτ, ενώ ο προπονητής του, Ντέρεκ Μπέργκερ, έχει να λέει τα καλύτερα για τον παίκτη του…

Ο κόουτς Μπέργκερ τόνισε πως «ο Κώστας θα είναι παίκτης-φαινόμενο μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια! Όποιο κολέγιο τον πάρει μαζί του, θα έχει κάνει μια μεγάλη κίνηση!». Ο ίδιος ο μικρός «Αντέτο», που στο τελευταίο ματς (νίκη 75-62 επί του Ράσινι Κέις) πέτυχε ρεκόρ 26π., με 12/14 σουτ, ενώ 11ριμπ.-6 ασίστ, έχει βοηθήσει το σχολείο του να πετύχει 16 διαδοχικές νίκες και να φτάσει σε ρεκόρ 18-1! Καταλήγοντας ότι «ο Γιάννης και ο Θανάσης πάντα μου λένε να είμαι επιθετικός και κάθε φορά που αφήνω το παρκέ, να ξέρω πως τα έχω δώσει όλα. Ξέρω ότι οι προσδοκίες για μένα είναι υψηλές, όπως και ότι τίποτε δεν έρχεται εύκολα. Θα συνεχίζω να δουλεύω σκληρά κάθε μέρα».