Η κούραση από τις δύο παρατάσεις του αγώνα με το Iowa State φαίνεται πως επηρέασε σημαντικά το Texas, το οποίο δεν μπόρεσε να κοντράρει το Kansas. Οι “Jayhawks” επιβλήθηκαν άνετα των “Longhorns” με 73-47 συνεχίζοντας την εξαιρετική φετινή τους παρουσία. Για τους νικητές από 15π. σημείωσαν οι Τζεφ Ουάιτι (σ.σ.: είχε και 11ριμπ.) και Τράβις Ρέλφορντ, ενώ από πλευράς “Longhorns” ο Ιωάννης Παπαπέτρου είχε 4π. και 4ριμπ. σε 27′ συμμετοχής.

Εντυπωσιακή εμφάνιση, που συνδυάστηκε με νίκη, πραγματοποίησε το Maryland καθώς επικράτησε του Duke με 83-81, σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της φετινής σεζόν. Οι γηπεδούχοι στηρίχθηκαν στους Άλεξ Λεν (19π.-9ριμπ.) και Σεθ Άλεν (16π.), ο οποίος “έγραψε” το τελικό σκορ με δύο εύστοχες βολές 2.8” πριν το τέλος.

Από εκεί και πέρα, εμφατικές νίκες πέτυχαν Indiana και Florida. Οι “Hoosiers” κέρδισαν το Purdue με 83-55, ενώ οι “Gators” το Auburn με 83-52. Τέλος, δύσκολο έργο είχαν το Michigan State (73-64 το Nebraska) και το Syracuse (76-65 το Seton Hall), με την τελική επικράτηση, όμως, να αφήνει ικανοποιημένους τους προπονητές των δύο ομάδων.