Στο κολλεγιακό πρωτάθλημα, η πορεία του Wake Forest δεν ήταν και η πλέον ιδανική. Με τον απογοητευτικό απολογισμό των 10 ηττών σε δύο εκτός έδρας ματς στη σεζόν που πέρασε, δεν μπορούσε παρά να φτάσει στο εν τέλει χαμηλό ρεκόρ του 13-19, μην καταφέρνοντας να προχωρήσει σε επόμενες φάσεις της ξεχωριστής αμερικανικής λίγκας. Παρά το γεγονός αυτό, όμως, για άλλη μία φορά το ελληνικό μπάσκετ βρίσκει μία δική του διάκριση. Κι αυτό, χάρη στην εξαιρετική παρουσία του Κώστα Μήτογλου, ο οποίος μάλιστα διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο για το Πανεπιστήμιό του.

Ο 19χρονος φόργουορντ αποδεικνύει το συγκεκριμένο γεγονός, μέσω των εξαιρετικών στατιστικών που κατέγραψε σε αυτή την αγωνιστική περίοδο, όντας αρχικά πρώτος σε συμμετοχές, μαζί με τους Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ και Ντέβιν Τόμας, ξεκινώντας στα 13 από τα 32 που αγωνίστηκε. Η βοήθεια που προσέφερε από τον πάγκο κυρίως, λοιπόν, ήταν πολύτιμη, με μέσο όρο 9.7 πόντων ανά αγώνα που του δίνει την τρίτη θέση μεταξύ των κορυφαίων σκόρερ του Wake Forest. Στα σουτ εντός παιδιάς, μετρά ποσοστό 44.2%, με το δεύτερο 38.5% στα τρίποντα (ο Μίτσελ Ουίλμπεκιν είναι πρώτος με 38.6%). Συνεπή παρουσία είχε και στον τομέα των ριμπάουντ με 4.6 ανά ματς, ενώ σημείωσε ακόμη και 0.5 κλεψίματα. Όλα αυτά, σε μέσο όρο 22.3 λεπτών συμμετοχής, κάτι που καθιστά ιδιαίτερα μεστή την απόδοσή του σε κάθε αγώνα της ομάδας.

Μία συγκομιδή που σε καμία περίπτωση δεν περνά απαρατήρητη και σίγουρα αποτελεί άλλο ένα κέρδος του ελληνικού μπάσκετ που εκπροσωπείται με μεγάλη επιτυχία και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού Ωκεανού. Περισσότερο, όμως, το πώς ένας άνθρωπος μπορεί να εκπληρώνει τα όνειρά του, κυνηγώντας τα και καταφέρνοντας να είναι πρωταγωνιστής.