Του Γιώργου Αδαμόπουλου
19/11/2011 (14:57)

Σε άρνηση κάθε κατηγορίας περί σεξουαλικής παρενόχλησης προχώρησε ο βοηθός προπονητή του πανεπιστημίου Σίρακιουζ, Μπέρνι Φάιν. Ο συνεργάτης του Τζιμ Μποχάιμ απέστειλε μία γραπτή δήλωσε προς τα Μ.Μ.Ε., αναφέροντας πως “δυστυχώς, ζούμε σε μία κοινωνία που βασίζεται σε κατηγορίες και στην εποχή του διαδικτύου είναι θέμα λεπτών να καταστραφεί η αξιοπρέπεια και η φήμη κάποιου. Είναι πεπεισμένος, όπως και στο παρελθόν, ότι αυτές οι κατηγορίες δεν θα αποδειχθούν και θα αποκατασταθεί η φήμη μου. Ευελπιστώ η τελευταία έκδοση αυτών των ισχυρισμών να αποδεχθεί γρήγορα ένα ψέμα”.

Ο Μπέρνι Φάιν συμπλήρωσε πως “εκτιμώ την δήλωση της Νάνσι Κάντορ (σ.σ.: πρύτανης του κολεγίου) πως θα πρέπει να έχω μία δίκαιη ευκαιρία να υπερασπιστώ τον εαυτό μου εναντίον αυτών των κατηγοριών. Και αυτό σκοπεύω να κάνω. Δεν πρέπει να υπάρχει βιαστική κρίση όταν η ζωή και η καριέρα ενός ανθρώπου κινδυνεύουν”.

Ο επί 35 χρόνια συνεργάτης του Μποχάιμ αρνείται τα πάντα και ο “προϊστάμενός” του συνεχίζει να τον υπερασπίζεται. “Τι λέτε; Ότι δεν μπορώ να μιλήσω για έναν φίλο μου εδώ και 50 χρόνια;”, απόρησε ο κόουτς Μποχάιμ, που εκνευρίστηκε όταν του επισήμαναν πως αν οι κατηγορίες για τον βοηθό του είναι αληθινές, θα πρέπει και ο ίδιος να απολυθεί… “Γιατί, επειδή υπερασπίζομαι έναν φίλο. Δεν έχω λόγο να μην το κάνω”.