Το NCAA έβαλε για πρώτη φορά στην άκρη τις αγκυλώσεις, τον συντηρητισμό και να τον αναχρονισμό του και πήρε μια ιστορική απόφαση, αλλά κάποιοι όπως ο Eddie Johnson δεν το είδαν με καλό μάτι αυτό. Ο παλαίμαχος παίκτης του ΝΒΑ και του Ολυμπιακού Eddie Johnson έριξε  «μπηχτές» για την ιστορική απόφαση του NCAA να μπορούν πλέον οι παίκτες του να βγάζουν κάποια χρήματα  μέσω συμφωνιών με εταιρείες.

Το NCAA αποφάσισε ότι πλέον οι παίκτες μπορούν να έχουν έσοδα από… δραστηριότητες… προώθησής τους. Πλέον θα επιτρέπεται στους αθλητές των Κολεγίων να έχουν έσοδα από χώρους όπως τα social media, αλλά και από κάποιες εμπορικές συμφωνίες με εταιρίες.

Αυτό ήταν πραγματικά μια απόφαση σταθμός για το NCAA που στο θέμα των χρημάτων των παικτών ήταν αμετακίνητο.

Ο Eddie Johnson, όμως, όχι μόνο δεν επικρότησε την απόφαση αυτή, αλλά «έκραξε» το NCAA για την στάση του.

Ο παλαίμαχος παίκτης του Ολυμπιακού θεώρησε ότι όλα αυτά έγιναν πολύ αργά και έριξε την «μπηχτή» του, γράφοντας στο twitter: «Πολύ αργά εκτός και αν πάτε πίσω 30 χρόνια και αποζημιώσετε παίκτες που τιμωρήθηκαν και έχασαν υποτροφίες επειδή κάποιος τους αγόρασε ένα παντελόνι γιατί δεν είχαν τίποτα. Ξέρετε γιατί; Eπειδή εσείς είπατε πως δεν μπορούν να έχουν δουλειά».

Ο βετεράνος παίκτης είχε αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Illinois. Ήταν στο Νο 29 του ντραφτ του 1981. Επιλέχθηκε από το Kansas City που μετά το 1985 έγιναν Sacramento Kings.  Επαιξε στους Kansas City – Sacramento Kings (1981-87), ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Phoenix Suns (1987–1990), Seattle SuperSonics (1990–1993), Charlotte Hornets (1993–1994). Την σεζόν 1994-95 ήρθε στον Ολυμπιακό και μετά ξαναγύρισε στο ΝΒΑ και έπαιξε σε Indiana Pacers (1995–1997) και Houston Rockets (1997–1999).  

 

O EDDIE JOHNSON ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

 

ΤΟ ΠΟΣΤ ΤΟΥ EDDIE JOHNSON