Οι Texas Longhorns βγήκαν νικητές στο θρίλερ της χθεσινής βραδιάς απέναντι στο Iowa State καθώς επικράτησαν στη δεύτερη παράταση με 89-86. Για να φτάσουν, όμως, το παιχνίδι εκεί χρειάστηκε η… βοήθεια του Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Έλληνας γκαρντ/φόργουορντ, αν και πρωτοετής, έχει κερδίσει πλήρως την εμπιστοσύνη του προπονητή του, Ρικ Μπαρνς, ο οποίος του δίνει φανέλα βασικού και εσχάτως… το τελευταίο σουτ της ομάδας του.

Με το σκορ να είναι 71-68 υπέρ του Iowa State και το παιχνίδι να βρίσκεται λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο κόουτς Ρικ Μπαρνς κάλεσε τάιμ άουτ. Σχεδίασε στο πινακάκι του την τελευταία επίθεση, που είχε σε ρόλο… πρωταγωνιστή τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος κλήθηκε να πάρει το κρίσιμο σουτ.

papapetrou14

Κι ο Έλληνας γκαρντ/φόργουορντ δεν “λύγισε” από την πίεση. Αντίθετα, πήρε την μπάλα και με τρίποντο – “μαχαιριά” “έγραψε” το 71-71, με το οποίο έληξε η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης, οδηγώντας το παιχνίδι στην παράταση.

“Ίσως αυτό (σ.σ.: το σουτ του Παπαπέτρου) να είναι το καλύτερο κομμάτι από τη σημερινή νίκη”, δήλωσε χαρακτηριστικά μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής των Longhorns” δείχνοντας την… ικανοποίησή του για την ευτυχή κατάληξη που είχε η τελευταία επίθεση της ομάδας του δια χειρός Ιωάννη Παπαπέτρου.