Τη μοναξιά της κορυφής εξακολουθεί να απολαμβάνει το Indiana, το οποίο πέτυχε ακόμα μία νίκη (την 21η σε 24 αγώνες) απέναντι στο Ohio State. Οι “Hoosiers” επιβλήθηκαν εκτός έδρας των “Buckeyes” με 81-68 αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πως έχουν το “μέταλλο” να κατακτήσουν το φετινό τρόπαιο. Η ομάδα του Τομ Κρέιν στηρίχθηκε και πάλι στην επιθετική έξαρση του Βίκτορ Ολαντίπο (26π.-8ριμπ.), αλλά και την ηγετική παρουσία των Κόντι Ζέλερ (24π.-8ριμπ.) και Κρίστιαν Ουάτφορντ (20π.-6ριμπ.), οι οποίοι συνθέτουν την… Big Three του Indiana.

Το Duke είδε το Χάρο με τα μάτια του (56-61 στο 38′), αλλά με τον Μέισον Πλαμλί (19π.-10ριμπ.) να “μιλά” στο τέλος επικράτησε του Boston College με 62-61. Ο σέντερ των “Blue Devils” ήταν αυτός που με διαδοχικές εύστοχες βολές έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Σεθ Κάρι, ο οποίος σημείωσε 18π..

Τέλος, το Syracuse είχε εύκολο έργο απέναντι στο St. John’s (77-58). Η ομάδα του Τζιμ Μπόεχαϊμ δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στους “Red Storm”, κυρίως γιατί επέβαλλε από νωρίς το ρυθμό της. Πρώτοι σκόρερ για τους νικητές ήταν οι Σι Τζέι Φέαρ (17π.-9ριμπ.) και Μάικλ Κάρτερ Ουίλιαμς (17π.-8ασ.-6κλεψ.), ενώ άλλους 16π. πρόσθεσε ο Μπράντον Τρις.