Σε μία μάχη με έντονο άρωμα… March Madness, το Duke πήρε σπουδαία εντός έδρας νίκη απέναντι στο μαχητικό Louisville με 76-71 διευρύνοντας το αήττητο σερί του. Η ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι είναι και φέτος ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και μέχρις στιγμής δεν παύει να το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Τελευταίο της θύμα ήταν οι “Cardinals”, τους οποίους κέρδισε κυρίως επειδή είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και τον Μέισον Πλαμλί να κάνει και πάλι θραύση στο “ζωγραφιστό”.

Η εντυπωσιακή πορεία του Missouri στον φετινό μαραθώνιο συνεχίζεται, με το VCU να είναι η τελευταία ομάδα που… “γεύτηκε” την οργή των “Tigers”. Το Missouri είχε τον έλεγχο του ρυθμού στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και με τον Φιλ Πρέσεϊ (11π., 8ασ.) να ευστοχεί σε δίποντο 16” πριν τη λήξη, πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη απέναντι στο VCU με 68-65 βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 5-1.

Στο άλλο πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι της χθεσινής ημέρας, το Memphis έκαμψε δύσκολα την αντίσταση του Northern Iowa με 52-47 σε ένα κακό ποιοτικά ματς. Εντυπωσιακή εμφάνιση από πλευράς των νικητών πραγματοποίησε ο Κρις Κρόφορντ που πέτυχε νταμπλ νταμπλ έχοντας 18π. και 12ριμπ..