Την ξέφρενη πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα συνέχισε για ακόμα μια βραδιά το Syracuse. Η ομάδα του Τζιμ Μπόεχαϊμ πήρε τη νίκη απέναντι στο μαχητικό Detroit με 72-68 διευρύνοντας το ρεκόρ του σε 10-0! Οι “Orange”, αν και προηγήθηκαν με διαφορά ασφαλείας στο πρώτο ημίχρονο (40-21), ήταν εξαιρετικά νωθροί στην επανάληψη και λίγο έλειψε να υποστούν μεγάλο κάζο. Παρόλ’ αυτά, η ηγετική εμφάνιση του Τζέιμς Σάουθερλαντ (22π.) και το “γεμάτο” παιχνίδι που έκανε ο Μάικλ Κάρτερ Ούλιαμς (12π.-10ασ.) έδωσαν τη νίκη στο Syracuse.

Εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη πανηγύρισε το UNLV επί του UTEP με 62-60. Οι “Rebels” άλωσαν το Ελ Πάσο, κυρίως γιατί είχαν πλουραλισμό στην επίθεση, ενώ, ταυτόχρονα, περιόρισαν σημαντικά τα επιθετικά όπλα των γηπεδούχων.

Τέλος, εμφατική ήταν η επικράτηση του Missouri απέναντι στο South Carolina State. Το νταμπλ σκορ (102-51) με το οποίο επικράτησαν οι γηπεδούχοι καταδεικνύει τη διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων, με τους νικητές να έχουν πολύ υψηλά ποσοστά ευστοχίας (56.9%), εν αντιθέσει με τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι περιορίστηκαν στο… πενιχρό 29% στα σουτ εντός παιδιάς.