Η μέτρια πορεία του North Carolina τη φετινή σεζόν επιβεβαιώθηκε σε ακόμα ένα παιχνίδι, αφού οι Tar Heels γνώρισαν την πέμπτη τους ήττα σε δεκαπέντε αγώνες. Αυτουργός της… έκπληξης ήταν το Miami (FL), το οποίο άλωσε τη Βόρεια Καρολίνα επικρατώντας με 68-59, σε ένα παιχνίδι όπου “έλαμψε” ο Κένι Καντζί (18π.-9ριμπ.).

Αντίθετα, σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε το Michigan State. Η ομάδα του Τομ Άιζο άλωσε την έδρα του Iowa με 62-59 και παρέμεινε στο κόλπο της πρόκρισης στη March Madness. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Μπρένταν Ντόουσον (17π.), ενώ από πλευράς Iowa ξεχώρισε ο Ζακ ΜακΚέιμπ που πέτυχε 15π..

Την δέκατη έκτη (σε δεκαεφτά αγώνες) νίκη του πέτυχε το Gonzaga. Οι “Bulldogs” μπορεί να δυσκολεύτηκαν σημαντικά απέναντι στο St’ Mary’s (Cal) αλλά η επιθετική οξυδέρκεια του Κέλι Όλινουκ (31π.) και η συνεισφορά του Κέβιν Πάνγκος (22π.) τούς έδωσαν τη νίκη.

Τέλος, το αήττητο σερί του Arizona έμελλε να λάβει τέλος στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Oregon. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να συνεχίσουν την ξέφρενη πορεία τους αφού το τελικό 70-66 τούς υποχρέωσε στην πρώτη φετινή τους ήττα.