Του Γιάννη Κριτσωτάκη
01/04/2012 (22:28)

Ο προπονητής των Κάνσας Τζέιχοκς, Μπιλ Σελφ, κέρδισε το βραβείο “Νέισμιθ Προπονητή της Χρονιάς” και έγινε ο τρίτος κόουτς στην ιστορία του κολλεγίου που τιμάται με αυτό τον τρόπο. Η ομάδα του Σελφ θα αγωνιστεί τη Δευτέρα στον μεγάλο τελικό του τουρνουά εναντίον του Κεντάκι, διεκδικώντας το δεύτερο προσωπικό του δαχτυλίδι. Το πρώτο ήρθε το 2008 απέναντι στο Μέμφις του Ντέρικ Ρόουζ.
Οι άλλοι προπονητές του Κάνσας που έχουν κερδίσει στο παρελθόν το συγκεκριμένο βραβείο είναι ο Λάρι Μπράουν το 1988 και ο Ρόι Ουίλιαμς (νυν κόουτς της Νορθ Καρολάινα) το 1997.

Είναι τρομερή τιμή για το πρόσωπό μου. Όταν σκέφτεσαι τα βραβεία που υπάρχουν στο κολεγιακό μπάσκετ, όλα όσα έχουν το όνομα του Τζέιμς Νέισμιθ μέσα θεωρούνται τα σημαντικότερα. Είμαι περήφανος” τόνισε ο Σελφ στη γραπτή του δήλωση λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος και συνέχισε: “Είναι η πιστοποίηση του πόσο καλά τα έχει πάει η ομάδα μας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Υπάρχουν τόσοι εξαιρετικοί προπονητές στο πρωτάθλημα μας όμως είμαι περήφανος που επέλεξαν εμένα“.

Ο Μπιλ Σελφ κέρδισε στο νήμα τον Τζιμ Μπέιχαϊμ του Σίρακιους, τον Τζον Καλιπάρι του Κεντάκι και τον Φρανκ Χιθ του Μιζούρι, ο οποίος επιλέχθηκε ως προπονητής της χρονιάς από το Associated Press.