Του Γιώργου Αδαμόπουλου
24/01/2012 (18:06)

Το πανεπιστήμιο του Σίρακιουζ όχι μόνο συνήλθε άμεσα από την πρώτη ήττα στη σεζόν, αλλά με την επιστροφή του στις νίκες, οι παίκτες του χάρισαν στον προπονητή τους, Τζιμ Μποχάιμ ένα σπουδαίο κατόρθωμα… Οι “OrangeMen” νίκησαν 60-53 το Σινσινάτι και πετυχαίνοντας την 21η νίκη σε 22 αγώνες (και 8η σε 9 ματς στηνBig East-το Σινσινάτι έχει ρεκόρ 15-6 και 5-3 στην ίδια περιφέρεια), βοήθησαν τον τεχνικό τους να φτάσει στην θέση των κόουτς με τις περισσότερες νίκες στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα των Η.Π.Α.! Ο Μποχάιμ, σε 36 σεζόν, μετρά πια 877 νίκες στο NCAA και ξεπέρασε τον θρυλικό Άντολφ Ραπ του Κεντάκι.

Mετά ότι “ήταν απλώς εκπληκτική η ατμόσφαιρα στο γήπεδο, μετά την ήττα μας από το Νοτρ Νταμ, στην οποία όλοι οι παίκτες έπαιξαν άσχημα και ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα που κανένας παίκτης μου δεν έκανε απολύτως τίποτε” δήλωσε ο Μποχάιμ!

Ο Μποχάιμ είναι κοντά πλέον στον σπουδαίο κόουτς του Νορθ Καρολάινα, Ντιν Σμιθ, που είναι στην 3η θέση με 879 νίκες. Δεύτερος είναι ο περίφημος “The General“, Μπόμπι Νάιτ, με 902 νίκες και πρώτος -αλλά και ακόμη εν ενεργεία- είναι από φέτος ο κόουτς του Ντιούκ, Μάικ Σιζέφσκι, με 916!