Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη για απόκρυψη σεξουαλικού σκανδάλου στο πανεπιστήμιο των πρωταθλητών Blue Devils του Ντιούκ, μία ακόμη «ροζ» ιστορία κάνει άνω-κάτω το NCAA. Παράγοντες του αμερικανικού κολεγιακού πρωταθλήματος μπάσκετμπολ έχουν ήδη αρχίσει έρευνες στο πανεπιστήμιο του Λούιβιλ, έπειτα από αποκαλύψεις στο βιβλίο «Breaking Cardinal Rules: Basketball and the Escort Queen» (=«Σπάζοντας τους κανόνες των Κάρντιναλς: Μπάσκετμπολ και η Βασίλισσα των Συνοδών») σχετικά με τις οποίες άνθρωπος του κολεγίου χρησιμοποιούσε την βοήθεια ιεροδούλων για να εξασφαλίσει την δέσμευση παικτών ότι θα φοιτήσουν και θα παίξουν στην ομάδα! Η 43χρονη Κατίνα Πάουελ, συγγραφέας του βιβλίου, αναφέρει πως εκείνη και οι 3 κόρες της, επίσης ιερόδουλες, πληρώθηκαν από τον πρώην υπεύθυνο «στρατολόγησης» και άλλοτε παίκτη του Λούιβιλ (από 2005 ως 2009) Αντρέ ΜακΓκι, ώστε να προφέρουν τις υπηρεσίες τους σε συνολικά 22 πάρτι αλλά και άλλες επισκέψεις αθλητών στο κολέγιο από το 2010 έως το 2014, προκειμένου να πειστούν να εγγραφούν εκεί…

Η Πάουελ έγραψε πως έλαβε 10.000 για να «προμηθεύσει» κοπέλες στις διάφορες συγκεντρώσεις στο Billy Minadri Hall, χώρο εντός πανεπιστημίου, ενώ το NCAA έχει ήδη ερευνήσει το θέμα ανακρίνοντας τον πρωτοετή του Λουιζιάνα Στέιτ και αρχικά «στόχο» του Λούιβιλ, Αντόνιο Μπλέικνι. Ο κατηγορούμενος ΜακΓκι έχει αποχωρήσει από πέρσι από τους Κάρντιναλς και έχει προσληφθεί από το Μιζούρι-Κάνσας Σίτι, όμως μετά την αποκάλυψη του θέματος βρίσκεται σε υποχρεωτική άδεια… Η Κατίνα Πάουελ εξήγησε πως αποφάσισε να προχωρήσει στις καταγγελίες της «γιατί είναι πολύ σημαντικό να μαθευτεί ότι τα νέα παιδιά πείθονται υπό το δέλεαρ του σεξ, των ναρκωτικών και του αλκοόλ». Ο χεντ κόουτς του Λούιβιλ, Ρικ Πιτίνο, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το θέμα και επισήμανε ότι «έχω ήδη μιλήσει με τον Αντρέ ΜακΓκι και μου έχει ξεκαθαρίσει πως όλα είναι ψέματα και δεν έχει παραβιάσει ποτέ κανέναν κανονισμό “στρατολόγησης” παικτών».

Ο τεχνικός των Κάρντιναλς είχε κάνει το 2013 ένα… τατουάζ-τάμα για τον τίτλο του NCAA. Όμως πλέον δεν θέλει να «σημαδευτεί» η ομάδα του και κατέληξε ότι «δεν υπάρχει κάτι επίσημο για να σας πω παρά μόνο ότι και οι παράγοντες του πανεπιστημίου μας έχουν αρχίσει τις έρευνες ώστε να αποδειχθεί ότι ο οργανισμός μας λειτουργεί σωστά. Το μόνο που ξέρω με βεβαιότητα ότι πήγε να με πιάσει… εμετός διαβάζοντας αποσπάσματα του βιβλίου, αφού μίλησα με ακόμη 15 άτομα και όλοι μου είπαν πως δεν υπάρχει καμία αλήθεια σε όσα γράφτηκαν»… Ο Μοντρέζλ Χάρελ, ρούκι των Χιούστον Ρόκετς και επιλογή στο Νο32 του ντραφτ του Ιουνίου, ρωτήθηκε για το θέμα, καθώς αγωνίστηκε στους Κάρντιναλς από το 2012 ως πέρσι. Ο Αμερικανός πάουερ-φόργουορντ τόνισε πως «δεν έχω να σχολιάσω κάτι γιατί ούτως ή άλλως το όνομά μου δεν είναι ανάμεσα σε όσα αναφέρει το βιβλίο». Μάλιστα, εξήγησε ότι «δεν μπορώ να γνωρίζω πολλά πράγματα, διότι εγώ έμενα εκτός πανεπιστημίου με την κοπέλα μου».