Του Γιώργου Αδαμόπουλου
01/01/2012 (16:42)

Οι λάτρεις του μπάσκετ επιμένουν πως τα άθλημα είναι παντού ίδιο. Αν και στις Η.Π.Α. γνωρίζουν πως συχνά το ΝΒΑ είναι εντελώς διαφορετικό από το NCAA. Αν και προσπάθειες προώθησης δεν γίνονται μόνο στο επαγγελματικό πρωτάθλημα των Η.Π.Α., αλλά και στο κολεγιακό. Λίγο καιρό μετά την πρωτότυπη ιδέα της διεξαγωγής του αγώνα Νορθ Καρολάινα-Μίσιγκαν Στέιτ σε… αεροπλανοφόρο(!), ο αθλητικός διευθυντής του δεύτερου πανεπιστημίου, Μαρκ Χόλις, φαίνεται πως έχει μία άλλη έμπνευση. Ένα ματς στο Παναθηναϊκό Στάδιο!!!

Όπως αποκάλυψε ο κ. Χόλις στην εφημερίδα “USA Today” το Σάββατο (31/12), το επιτελείο του επεξεργάζεται ήδη την ιδέα για ένα παιχνίδι στο Καλλιμάρμαρο, ανάμεσα στην ομάδα του, στους “Spartans” (=”Σπαρτιάτες”) και ένα κολέγιο με επίσης ελληνικό παρατσούκλι… Τους “Trojans” (=”Τρώες”) του Σάουθερν Καλιφόρνια!

Ο Χόλις προσπαθεί να επεκτείνει την συνεργασία των περιφερειών Big-10 και Pac-12, που κυρίως έχει να κάνει με αγώνες ράγκμπι. Και αντιλαμβανόμενος πως το Παναθηναϊκό Στάδιο είναι στενό για αγώνα αμερικάνικου φούτμπολ, προωθεί την ιδέα για μπασκετική αναμέτρηση. Τελευταίο παιχνίδι που διεξήχθη στο Καλλιμάρμαρο ήταν ο τελικός Κυπέλλου, στις 16 Ιουλίου 1980, στον οποίο ο Ολυμπιακός νίκησε 85-80 την ΑΕΚ.