Η επιστροφή του Μάικ Καμπόνγκο (13π.-7ασ.) στη δράση μετά την τιμωρία που του είχε επιβληθεί αποδείχθηκε… καταλυτική για τη νίκη του Texas επί του Iowa State. Οι “Longhorns” επικράτησαν στη δεύτερη παράταση (!) με 89-86 (71-71κ.α., 79-79α’ παρ.) αφήνοντας πίσω τους την… ατυχία των προηγούμενων αναμετρήσεων που κρίθηκαν στο έξτρα πεντάλεπτο. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν για ακόμα μια φορά κάτι παραπάνω από χρήσιμος για την ομάδα του καθώς τελείωσε το παιχνίδι με 14π. και 8ριμπ. οδηγώντας τους “Longhorns” εκ του ασφαλούς στη νίκη.

Σε ένα ακόμα μεγάλο ντέρμπι της χθεσινής βραδιάς, το Duke επιβλήθηκε του μισητού North Carolina με 73-68. Η ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι στηρίχθηκε για ακόμα ένα παιχνίδι στον Μέισον Πλαμλί (18π.-11ριμπ.), ενώ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κουίν Κουκ που σκόραρε 18π. και κατέβασε 6ριμπ.. Στην αντίπερα όχθη, πρώτος σκόρερ ήταν ο Πι Τζέι Χέιρστον με 23π..

Η έκπληξη, όμως, έγινε στο Connecticut, εκεί όπου οι “Huskies” έκαμψαν την αντίσταση του Syracuse με 66-58 δείχνοντας πως έχουν ακόμα μέρος της δύναμης που τους οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου τη σεζόν 2010-’11. Οι 32π. που σημείωσαν οι Ράιαν Μπόουτραϊτ και Ομάρ Καλχούν ήταν αρκετοί για να δώσουν τη νίκη στους γηπεδούχους, οι οποίοι εξακολουθούν να παλεύουν για την είσοδό τους στη March Madness.

Τέλος, ακόμα μία νίκη πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους Indiana και Miami (FL). Οι “Hoosiers” διέσυραν εντός έδρας το Nebraska με 76-47, ενώ οι “Hurricanes” έκαμψαν την αντίσταση του Florida State με 74-68.