Εντυπωσιακό ήταν το πέρασμα του Baylor από το Kentucky χθες το βράδυ αφού οι “Αρκούδες” άλωσαν την έδρα των πρωταθλητών με 64-55. Οι γηπεδούχοι δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα αφού ήταν εξαιρετικά άστοχοι (29.6% στα σουτ εντός παιδιάς), κάτι που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι παίκτες του Baylor, οι οποίοι με μπροστάρη τον Πιέρ Τζάκσον (17π.) πήραν μία σπουδαία νίκη.

Απτόητο συνεχίζει την πορεία του και το Cincinnati, το οποίο, αν και δυσκολεύτηκε σημαντικά κόντρα στο Alabama, εν τέλει κέρδισε με 58-56 και παρέμεινε αήττητο στον φετινό μαραθώνιο. Οι Σον Κιλπάτρικ και Κασμίρ Ράιτ σημείωσαν από 13π. για τους νικητές, με τον δεύτερο να είναι αυτός που με δικό του καλάθι στην εκπνοή χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Εξίσου δύσκολο έργο είχε και το Louisville. Οι “Cardinals” τα “βρήκαν σκούρα” απέναντι στο Ilinnois State, αλλά με το δίδυμο των Πέιτον Σίβα (20π.) και Ρας Σμιθ (24π.) να δίνει τις λύσεις στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 69-66 και να παραμείνουν στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας.