Το τρένο του Duke δεν έκανε στάση ούτε απέναντι στο Santa Clara, το οποίο κέρδισε εντός έδρας με 90-77. Οι “Blue Devils” του Μάικ Σιζέφσκι μπορεί να μην πραγματοποίησαν πειστική εμφάνιση, αλλά έχοντας το δίδυμο των Μέισον Πλαμλί (22π.-13ριμπ.) και Σεθ Κάρι (31π.) σε… ημιάγρια κατάσταση, έφτασαν στην τελική επικράτηση απέναντι σε μία ομάδα που φέτος εκπλήσσει με την πορεία της.

Το μεγάλο ντέρμπι της χθεσινής βραδιάς, όμως, διεξήχθη στην έδρα του Louisville, εκεί όπου οι Cardinals εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την αστοχία του Kentucky από τη “γραμμή της φιλανθρωπίας” καθώς επίσης και τα πολλά λάθη που έκαναν (15) παίρνοντας τη νίκη με 80-77. Οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα στο σκορ σχεδόν από την αρχή του αγώνα και με τον Ρας Σμιθ (21π.) να ηγείται στο σκοράρισμα δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Σπουδαίο παιχνίδι, όμως, διεξήχθη και στη Βόρεια Καρολίνα. Οι Tar Heels του North Carolina, τα “βρήκαν σκούρα” για μεγάλο χρονικό διάστημα, εν τέλει, όμως, επικράτησαν του UNLV με 79-73.

Μπορεί να πραγματοποίησαν μέτρια εμφάνιση, αλλά οι Texas Longhorns είχαν την ποιότητα και τις λύσεις να επικρατήσουν εκτός έδρας του άσημου Rice με 57-41. Η ομάδα του Ιωάννη Παπαπέτρου “ανέβασε στροφές” στο δεύτερο ημίχρονο, οπότε και προηγήθηκε με διψήφιες διαφορές, με τον Έλληνα γκαρντ/φόργουορντ πάντως να μην ξεφεύγει από τη γενικότερη μετριότητα έχοντας 3π. σε 11λ. συμμετοχής.