Οι αριθμολάγνοι Αμερικανοί δεν περιορίστηκαν στο στατιστικό στοιχείο που ανέφερε πως για πρώτη φορά μετά το 2012 και τα τέσσερα Νο1 της κατάταξης στις ισάριθμες Περιφέρειες του τελικού τουρνουά του NCAA προκρίθηκαν στους «16». Αντίθετα, όχι μόνο επικεντρώθηκαν σε άλλους αριθμούς του 3ου γύρου της «Τρέλας του Μαρτίου», αλλά στάθηκαν και σε πιο πρακτικά και κερδοφόρα στοιχεία. Από τις 16 ομάδες του λεγόμενου «Sweet-16» της «March Madness», κάτι περισσότερο από το 1/3 ανήκει σε μία μόνο περιφέρεια της κανονικής σεζόν, καθώς 6 ομάδες προέρχονται από την ACC! Τα πανεπιστήμια Νορθ Καρολάινα (Νο1), Βιρτζίνια (Νο1), Μαϊάμι (Νο3), Ντιούκ (Νο4), Νοτρ Ντέιμ (Νο6), Σίρακιουζ (Νο10) αγωνίζονται στην Athletic Coast Conference και μάλιστα στο διήμερο Πέμπτης-Παρασκευής (24-25/3) δεν παίζουν μεταξύ τους, κάτι που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να βρεθούν όλα στα προημιτελικά!

Η ACC έστειλε συνολικά 7 κολέγια στο τελικό τουρνουά, στο οποίο έχει ρεκόρ 12-1 και μόνο το Πίτσμπεργκ δεν τα έχει καταφέρει ως τώρα… Οι Big-10 και Big-12 έχουν από 3 σχολεία στον 3ο γύρο, ενώ οι Big-East, SEC και Pac-12 έχουν από ένα. Η επιτυχία της ACC δεν φέρνει μόνο αίγλη στα πανεπιστήμιά της, αλλά και μπόλικα επιπλέον δολάρια, αφού η πορεία των ομάδων της θα προσφέρει τουλάχιστον 30εκατ. στην περιφέρεια! Σύμφωνα με τους κανονισμούς, κάθε ματς του τελικού τουρνουά κοστίζει συνολικά 265.791δολ. και τα χρήματα καταβάλλονται ανά εξαετία (η επόμενη είναι 2017-2022) στα σχολεία. Κάθε εξαετία, το σύνολο του κάθε αγώνα με ομάδα κάθε περιφέρειας, ο οποίος αποκαλείται «ενότητα», φτάνει σε χρήματα το 1,59εκατ.δολ.. Η ACC έχει, συνεπώς, 13 φετινές «ενότητες» και άλλες 6 εξασφαλισμένες και το σύνολο των 19 θα ανεβάσει το ποσό στα 30,3εκατ.!

Η ACC πέτυχε και πέρσι ρεκόρ με έσοδα 32,8εκατ. από τις 21 «ενότητες» (αγώνες), ενώ το ρεκόρ αγώνων ανήκει με 24 «ενότητες» στην Big-East από το 2009. Εκείνη τη σεζόν, 5 ομάδες της Big-East έφτασαν στους «16», οι 4 προχώρησαν στην «Elite-8» και 2 βρέθηκαν στο φάιναλ-φορ. Η επιτυχία κάθε περιφέρειας δεν αφορά και δεν επιβραβεύει μόνο τις ομάδες που παίζουν στην March Madness. Αλλά το ποσό μοιράζεται ισόποσα σε όλα τα κολέγια, ακόμη και σε εκείνα που έμειναν εκτός τελικού τουρνουά! Αυτή είναι μια τακτική του NCAA και για να ανταποδίδει στις ομάδες ένα μέρος από τα μεγάλα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Καθώς η τελευταία συμφωνία του NCAA με τα δίκτυα CBS και Turner έχει διάρκεια 14 ετών, αντί… 14,8δισ.δολ.(!) και μόνο φέτος προσφέρει στον οργανισμό εγγυημένα 740εκατ.!!! Κάπως έτσι απορούν κοινό και Τύπος στις Η.Π.Α. πότε θα πληρωθούν οι παίκτες του κολεγιακού πρωταθλήματος, που θεωρούνται ακόμη ερασιτέχνες και απαγορεύεται να έχουν κάθε είδους αμοιβές, με αγωγή για τούτο από τον άλλοτε σταρ του UCLA και πρώην παίκτη και του Ηρακλείου, Εντ Ο’ Μπάνον.